nestjeEen plek in Zoetermeer waar je als ouders terecht kunt voor een versnapering terwijl je kindje of kindjes kunnen spelen. Waar borstvoeding geven geen probleem is, je een luisterend oor vindt als je er even doorheen zit. Die plek hoopt Patricia vanaf 1 mei te creëren met haar familie café ‘t Nestje.

Het nieuwe café dat is gevestigd aan de Dorpsstraat 117a heeft straks naast de ruime opgezette binnenruimte ook de mogelijkheid om buiten op het terras te zitten. “Al staat het kinderen juist vrij om niet stil te blijven zitten. Kinderen heerlijk spelen terwijl ouders zich niet ongemakkelijk voelen als hun kroost rond rent”, legt Patricia uit.

 

Blikvanger van de zaak

Binnen is de zaak ruim van opzet, de meeste ruimte is speciaal voor de kinderen bedoeld. Een heel groot houten speelhuis met kleurrijke vloer is dan ook de blikvanger van de zaak en vormt het centrale middelpunt. Het speelhuis zal gevuld gaan worden met Schermafbeelding 2021 04 12 om 12.04.06speelmogelijkheden voor zowel de kleine peuter als de iets grotere kleuter en ook basisschoolkinderen. Ouders kunnen rondom het speelhuis plaats nemen en genieten van een kopje koffie met iets lekkers, terwijl ze hun kinderen goed in de gaten kunnen houden. In ‘t Nestje vind je ook een ruime plek voor het parkeren van kinderwagens en buggy’s. De toiletten zijn speciaal iets lager geplaatst zodat kinderen er makkelijker opkomen. En samen handen wassen is voor kinderen makkelijk aan de lager hangende wasbak. Verder wil Patricia de zaak vooral groen houden, niet alleen met de kleur, maar ook met veel planten. Twee wanden in het café worden thema muren, die gemakkelijk te veranderen zijn in thema’s zoals seizoenen, feestdagen en uiteraard kleurrijke tekeningen van de kinderen.“Mijn favoriete kleur is groen, die moest dan ook terugkomen in de zaak. Naast het speelhuis is daarom de groen betegelde bar mijn favoriete item”, vertelt Patricia. Naast haar lievelingskleur wil ze ook graag iets van haar familie terug laten komen in haar zaak. Je vindt daarom op de kaart naast een gewone panini kaas, een panini met satéblokjes en huisgemaakte pindasaus vanwege haar Indonesische roots, maar ook een panini met een Perzische twist en yoghurtsaus vanwege de herkomst van haar man.

 

Conceptstore

Een gedeelte van de zaak is ingericht als kinderconceptstore waar duurzame cadeautjes, verzorgingsproducten met pure ingrediënten en sieraden voor moeder en kind te koop zullen zijn. Daar wil Patricia ook diverse activiteiten voor kinderen organiseren, samen met haar zus die kindercoach is en volop ideeën heeft. Voor ouders zullen er informatiebijeenkomsten komen waar ouders ook de gelegenheid hebben om vragen te stellen en een luisterend oor te vinden.

 

tempImagesaNhgI

Echt alleen

Patricia kwam op het idee voor het café nadat zij vier jaar geleden moeder werd van een tweeling. “Het gebeurde regelmatig dat andere gasten in een horecagelegenheid geïrriteerd raakten als mijn kinderen lawaai maakten, huilden of besloten dat alles ‘Nee’ was. Ik voelde mij dan soms echt alleen in een drukke zaak. Daarnaast was niet elke zaak voorzien van een leuke speelhoek voor kinderen. Vorig jaar zijn we in Zoetermeer komen wonen en de kinderen gaan nu bijna naar school. Dit is dé tijd om het idee om te zetten in een zaak. Het pand in de Dorpsstraat met heerlijke ruimte voor de deur leent zich er ook met uitstek voor.”

Tekst: Monica Lausberg

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-