Screenshot bekendmaking naam door burgemeesterStichting Groene Wij gaat verder onder een nieuwe naam, Eigen Wij. Burgemeester Bezuijen onthulde de naam vrijdagmiddag door deze via een video bijeenkomst, uit een envelop te halen. Voorzitster Anita van Voort onthulde daarna het nieuw geplaatste naambord voor hun locatie.

Vooraf aan de onthulling nam voorzitster Anita van Voort het woord en vertelde in het kort over de geschiedenis van de Groene Wij, de doelstellingen en de toekomst. Stadsdichter Robbert Roos droeg vervolgens een prachtig gedicht op genaamd Wij, met verwijzing naar de stichting en Wij als persoon.

Het volledige bestuur en enkele genodigde aanwezigen op de locatie van de stichting, werden samen met alle leden die digitaal meekeken, vervolgens door de burgemeester in spanning gehouden. Na lovende woorden over de stichting haalde hij langzaam de kaart met daarop de nieuwe naam uit de envelop. Na het knallen met enkele Bord van Eigen Wij in de voortuin van de Eigen Wij boerderij Voorweg 112 CREDITS Pepeditssconfetti kanonnen en het proosten met champagne werd de onthulling afgesloten. Buiten werd het nieuwe naambord gemaakt door de ambachten werkplaats van stichting Piëzo onthuld.

Naast een nieuwe naam heeft de stichting ook een nieuwe website gelanceerd naast hun al uitgerolde nieuwe huisstijl. Er heeft ook een uitbreiding van het bestuur plaatsgevonden. Naast Anita van der Voort, Anouk Hazekamp en Frank Schoonbeek wordt het bestuur sinds kort versterkt door Veerle Focke en Renzo Brands. Namens de stichting zetten zij zich vrijwillig in voor de groei en doelstellingen van Eigen Wij.

Anita: “Wij zijn als stichting enorm gegroeid in vele opzichten, daar paste een volwassener uitstraling bij. Achter de schermen hebben we ruim een jaar gewerkt aan alle aspecten van de stichting met dit prachtige resultaat."

De eerste actie van Eigen Wij maakt de stad ook meteen mooier: zij verspreiden kaarten waarin zaadjes van de papaverbloem zitten. 

IMG 3267

 

Eigen Wij

Eigen Wij (toen nog Groene Wij) werd in 2014 opgericht door Anita van der Voort om biologisch en gezond eten toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep. In de loop van de jaren zijn de activiteiten van Eigen Wij uitgebreid, en tegenwoordig zet de stichting zich in voor mensen die extra aandacht verdienen (ouderen, kinderen met een beperking, nieuwkomers). Van het verkopen van biologische producten kwam de focus te liggen op zelfontwikkeling. De nieuwe naam past dan ook beter bij de stichting die oordeelloos naar het individu kijkt (eigen) en mensen verbindt (wij).

 

Lees ook ons artikel over de start van Groene Wij: Collectief-Groene-wij-biologisch-eten-voor-iedereen

 

Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-