Woningbouw DuinparcDoor de grote vraag naar woningen heeft de gemeente Zoetermeer in 2018 een Versnellingsagenda Woningbouw vastgesteld. Hierin zijn 14 locaties opgenomen waar men versneld projecten wil laten realiseren. Voor 7 locaties zijn deze reeds gestart; voor de overige zeven worden de voorwaarden besproken.

Aandacht voor groen, duurzaamheid en klimaatadaptatie is een randvoorwaarde die opgenomen wordt in het PUK; het planuitwerkingskader. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit beoordeelt een nieuwbouwplan mede op de voorwaarden voor Klimaatadaptief Bouwen. Daarbij kan gedacht worden aan groene gevels, opvang en hergebruik van regenwater, energieneutraal bouwen en verduurzaming van daken.

Daarnaast is het betrekken van de omgeving van belang. Het college heeft met een motie de opdracht gegeven aan de raad om met omwonenden in gesprek te gaan over mogelijke verbeteringen in de openbare ruimte rondom een ontwikkellocatie. Een voorbeeld is de geplande nieuwbouw aan de Eleanor Rooseveltlaan waarbij een voorstel is gedaan om het huidige grasveld in te richten als buurtpark. Voor de omwonenden wordt hierover op kort termijn een participatiebijeenkomst georganiseerd.

Aan de Belgiëlaan is de grond naast het kantoorpand waar de KLPD in huist, aangewezen als een versnellingslocatie. De KLPD heeft aangegeven zich binnen 6 jaar elders te gaan huisvesten waardoor hun pand vrij komt voor nieuwbouwplannen.

Een nieuw politiebureau zou gebouwd worden aan de Denemarkenlaan, maar inmiddels is bekend dat zij niet naar deze locatie gaan verhuizen. De gemeente is met de eigenaren van de naastgelegen panden (waar o.a. het RDW is gehuisvest) in gesprek over de gebiedsontwikkeling.

 

Wilt u weten op welke locaties plannen zijn voor nieuwbouwwoningen? Meer informatie vindt u in ons Overzicht Nieuwbouw.

 

-advertenties-

-goede doel-