alsabielSupermarkt Alsabiel in winkelcentrum Meerzicht bestaat op in april 1 jaar. Een mijlpaal voor deze supermarkt met een bijzonder verhaal. Eigenaren Alaa en Ramen Sarhan hebben dit jaar heel wat uitdagingen moeten overwinnen.


De familie Sarhan komt uit Syrië waar zij een mooi leven en een goed inkomen hadden. De burgeroorlog in Syrië veranderde alles. Van de ene op de andere dag moesten Alaa en Ranem met hun 2 kinderen vluchten en alles achterlaten waar zij ooit voor hebben gewerkt.

De familie kwam 5 jaar geleden na een lange reis in Zoetermeer terecht, waar zij hun leven opnieuw moesten opbouwen. Een uitkering aanvragen was, ondanks de schaamte, de enige manier om aan geld te komen. Toch hadden Alaa en Ranem maar 1 droom: een eigen supermarkt beginnen. Een mooie droom die tegelijkertijd moeilijk te verwezenlijken is. Je aanpassen aan de Nederlandse mentaliteit en cultuur en het spreken van de Nederlandse taal is een vereiste om ook maar iets te kunnen beginnen. Daarbij gelden er in Nederland strenge regels waaraan je moet voldoen voordat je een eigen zaak kunt starten. Tot slot kwam daar de coronapandemie bij.

Waar velen zouden afhaken, bleven Alaa en Ranem echter in hun droom geloven. Corona of niet, Alaa en Ranem zagen een kans en wilden die met beide handen aanpakken. Gelukkig zagen werkregisseurs Jessica Groen en Mukesh Jethoe van De Binnenbaan dit ook. Zij hadden een rotsvast vertrouwen in Alaa en Ranem en in hun droom. Jessica: “Stap voor stap en met een groeiend vertrouwen in elkaar hebben we via een warme samenwerking, waarbij er op een respectvolle wijze duidelijke grenzen en open feedback kon worden gegeven, geholpen om hun droom te laten uitkomen.”

Op 1 april 2020 was het moment daar: Er was vertrouwen, er was een pand en er waren ondernemers, dus de supermarkt werd in winkelcentrum Meerzicht geopend. Werkregisseur Mukesh: “Een eigen bedrijf beginnen is een hele prestatie, maar je kunt alleen succesvol zijn wanneer je in jezelf gelooft en ook bij tegenslag doorzet en niet opgeeft.”

Jessica en Mukesh werken bij Werkbedrijf De Binnenbaan. De Binnenbaan verkort de weg naar werk door het bieden van een helpende hand aan werkzoekenden. Bij De Binnenbaan wordt gedacht in kansen en mogelijkheden. Juist nu in tijden van corona is dat extra belangrijk.

-advertenties-

-goede doel-