20210330 23644Precies één jaar geleden vertrok Charlie Aptroot als burgemeester van Zoetermeer. De coronapandemie zette tot twee keer toe een streep door een gepland afscheid. Op 30 maart 2021 verraste de gemeente de oud-burgemeester alsnog met een afscheidsmoment.

Charlie Aptroot was 7,5 jaar burgemeester van Zoetermeer van 3 september 2012 tot 31 maart 2020. Het afscheidsmoment was een echte verrassing voor oud-burgemeester Aptroot. Hij werd samen met zijn vrouw, die wel in het complot zat, aan het eind van de middag ontvangen in het Stadhuis door huidig burgemeester Michel Bezuijen en locoburgemeester Marc Rosier. Via een online videoverbinding waren de leden van de gemeenteraad, het huidige college van burgemeester en wethouders, de griffier, burgemeesters van omliggende gemeenten, stafmedewerkers en de kinderen van de oud-burgemeester aanwezig.

 20210330 23597  20210330 23600

 'Gouden middag!'

In de ochtend zei Aptroot nog tegen zijn vrouw Heleen: "Het is nu precies een jaar geleden dat ik mijn laatste werkdag als burgemeester van Zoetermeer had, maar een afscheid hoeft nu niet meer." Toch had hij het verrassingsafscheid van de gemeente niet willen missen: "Het was een gouden middag! Dit is niet zomaar leuk, het is geweldig!!!" 

Zijn vrouw zat in het complot om de oud-burgemeester te verrassen en heeft wekenlang alle voorbereidingen geheim gehouden. Heleen Aptroot: "Zelfs de kleinkinderen hebben niets gezegd, terwijl zij al wisten dat er een 'feestje' zou komen. Alleen vanmorgen ging het nog bijna mis toen hij een appje kreeg met 'jammer dat ik niet kan komen, maar geniet ervan!"

 

Online anekdotes en dankwoorden

Oud-burgemeester Aptroot werd online met de nodige anekdotes en dankwoorden toegesproken door Jaap Smit (Commissaris van de Koning), Jan Anthonie Bruijn (voorzitter van de Eerste Kamer), Ahmed Aboutaleb (als voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en Jan van Zanen (namens de gemeenten in de regio Haaglanden). Namens de gemeente Zoetermeer richtten Klaas-Jan de Jong (plv. voorzitter van de gemeenteraad), Marijke van der Meer (nestor van de gemeenteraad) en Marc Rosier (locoburgemeester) het woord tot de heer Aptroot.

 

 ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDS  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDS

 

Burgemeester Aptroot Park

Stiekem dacht de oud-burgemeester van Zoetermeer wel aan een mogelijke vernoeming in de stad, dat is immers de gewoonte bij een burgemeester die afscheid neemt. Hij heeft lang nagedacht wát dat dan zou kunnen zijn, "Maar hier had ik nooit aan gedacht!"

Na de toespraken in de raadzaal werden de oud-burgemeester en zijn vrouw meegenomen naar het Dobbe-eiland. Daar onthulde Aptroot zelf zijn vernoeming: het ‘Burgemeester Aptroot Park’. Het toekomstige Centraal Park wordt daarmee dus het Burgemeester Aptroot Park. Aptroot: "Ik ga hier zeker heel veel van genieten, we wonen zelf in het centrum, dus ik zal hier ongetwijfeld vaak een wandeling maken. Ik zal mijn kleinkinderen er zeer trots op wijzen dat hun opa een eigen park heeft!"

 

20210330 23589 20210330 23612
 20210330 23628  20210330 23654

Gemeentepenning

Ter gelegenheid van zijn afscheid ontving Aptroot de gemeentepenning van Zoetermeer. Deze penning wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Zoetermeer en haar inwoners. Op maatschappelijk, cultureel of ander terrein, gedurende een aantal jaren.

Vorige jaar zette de gemeente een afscheidsactie via Facebook op gezien een fysiek afscheid van de oud-burgemeester met de stad niet kon plaatsvinden. Honderden Zoetermeerse inwoners en ondernemers lieten een persoonlijk bericht, vaak met foto’s, voor burgemeester Aptroot achter op de facebookpagina. Deze bijdragen zijn gebundeld in een boek dat door locoburgemeester Marc Rosier aan Aptroot overhandigd werd.

Lees ook: Zoetermeer-zwaait-burgemeester-Aptroot-uit

-advertenties-

-goede doel-