kabouterburchtKunstenares Marlies van den Broek is de initiatiefneemster achter de kaboutertjes in het Westerpark. Inmiddels is ze druk met het maken van een heuse kabouterburcht in het park, voorzien van een deurtje en raampjes, uiteraard met kabouter bewoners.

De kabouterburcht is weer een nieuwe ontwikkeling in het kabouterproject van de kunstenares.
Dit naar aanleiding van een kabouterburcht ergens in Brabant waar een vriendin haar over vertelde, die was voorzien van raampjes en deurtjes. “Een erg leuk idee dat ik gelijk voor me zag in het Westerpark. Ik heb een mooie plek gezocht in het park en ben begonnen met het plaatsen van een deur en een raampje inclusief de eerste twee kabouters”, vertelt Marlies.
Inmiddels heeft de burcht ook een waslijn buiten inclusief heuse kabouter kleertjes die te drogen hangen.

Maakte er gelijk vijf

Marlies maakte al begin december aan aantal kabouters. Deze waren erg compleet, zelfs voorzien van kleertjes, laarsjes en bodywarmertjes. Marlies vond ze echter te mooi om zomaar in het park achter te laten en liet het plan varen. Tot ze haar idee besprak met iemand die opperde om een basic kaboutertje te maken.Op 2de kerstdag maakte ze er gelijk vijf, die ze voorzag van haar website, en Schermafbeelding 2021 03 18 om 09.51.34plaatste in het park. Sommige verstopt, andere plaatste ze juist open en bloot, een paar kabouters kregen zelfs een schommel van Marlies. Nadat de groenvoorziening een boom om moest zagen en een inkeping achterliet in de omgezaagde stam, kregen een paar kabouters een eigen woning in de stam, voorzien van meubeltjes.

 

1

Wij wonen hier

Tot op vandaag maakte Malies 50 kaboutertjes voor in het park, helaas zijn er nog maar 16 daadwerkelijk terug gevonden. Marlies: “Ik denk dat mensen of kinderen dachten dat je ze mee mocht nemen. De eerste kaboutertjes stonden namelijk los. Inmiddels ben ik begonnen ze vast te schroeven, schommeltjes maak ik van sterk ijzerdraad omwikkeld met speciaal bewerkt en gehard textiel en met tie-raps vastgemaakt om de tak, maar zelfs die verdwijnen. Laatst heb ik bij een setje kaboutertjes een bordje geplaatst met de tekst: wij wonen hier. Helaas mocht dat ook niet baten.”

Ze heeft al een paar keer op het punt gestaan om te stoppen met de kabouters als ze tijdens een rondje park opmerkte dat er weer een kabouter weg was. De enthousiaste reacties van wandelaars en hondenuitlaters zorgde ervoor dat Marlies toch weer begon. Ook al is ze tegenwoordig langer bezig met het vastmaken dan met het maken van de kabouters.“Ik vind het zelf ook gewoon erg leuk om te doen zeker nu ik wat meer tijd heb, aangezien ik geen workshops kan geven door corona.”


PaverpolSchermafbeelding 2021 03 18 om 09.50.33 copy

Marlies van den Broek maakt de kaboutertjes voor een gedeelte uit paverpol, een textiel verharder die weersbestendig is. Hetzelfde product gebruikt ze ook voor haar andere kunstwerken en ze geeft workshops in het werken met paverpol. Ze denkt erover om straks als de maatregels het toelaten wellicht workshops kabouters maken te gaan geven. Wel in een grotere en uitgebreidere vorm dan de park kaboutertjes. Heb je een kabouter gespot dan vindt Marlies het ontzettend leuk als je een berichtje plaatst op haar website, hier vind je ook alle ontwikkelingen over de kabouters en de eventuele workshops.

"Heb je een kabouter gespot dan vindt Marlies het ontzettend leuk als je een berichtje plaatst op haar website, hier vind je ook alle ontwikkelingen over de kabouters en de eventuele workshops."
https://www.marliesartwork.nl/

Tekst: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-