Terra Nova

Het ontwerp voor Terra Nova

Terra Nova 2Vastgoedontwikkelaar Breevast gaat een groot kantorencomplex transformeren tot woonruimte. Het complex, Terra Nova, staat op de hoek van de Van Leeuwenhoeklaan en Boerhaavelaan, is leeg én goed geschikt om te verbouwen tot woonruimte.

Wethouder Marc Rosier: “Met de transformatie van dit voormalig kantoor komt een lang gekoesterde wens tot vervulling om het bestaande complex te hergebruiken voor woningen. De druk op de woningmarkt is groot en blijft toenemen. Het is de eerste fysieke stap op weg naar de nieuwe wijk Entree.”

 

Woningen en zorg

Het college heeft ingestemd met het plan voor de nieuwe woningen. De transformatie Terra Nova bestaat uit 385 woningen waaruit goedkope huur 104 woningen, 96 middeldure huur en vrije sector huur en 185 koopwoningen. Ook komen er 30 zorgappartementen en een gezondheidscentrum. Hierin komen huisartsen en een apotheek. Voor de zorgappartementen in de vorm van beschermd wonen voor kwetsbare ouderen en zelfstandig wonen met zorg en service nabij, is een intentie overeenstemming met Fundis gesloten.

Parkeren bij de woningen zal deels ondergronds zijn in de al bestaande parkeergarage en deels boven de grond op een parkeerterrein. In de transformatie krijgen de woningen balkons en wordt het hele aanzicht van het gebouw aangepakt.

 

20210310 23515Planning

Naar verwachting dient Breevast begin 2e kwartaal 2021 de aanvraag omgevingsvergunning afwijking bestemming in. Breevast heeft het voornemen eind 2e kwartaal 2021 dan de aanvraag omgevingsvergunning activiteit bouwen in te dienen. De start van de transformatie is eind 2021 en naar verwachting worden de woningen en het gezondheidscentrum medio 2023 opgeleverd.
Wethouder Rosier verwacht geen protesten van buurtbewoners, voor het Entree project is een uitgebreid participatieprogramma met de buurt doorlopen. Rosier: “Ongeveer 600 mensen zijn hierbij betrokken geweest, dit heeft geleid tot het opstellen van een ‘inspiratieboek’, waarmee getoetst wordt of de opbrengst van de participatie ook in de uitwerking terugkomt. De bewoners waren heel tevreden met deze manier van werken.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-