balijheve voorzijdeVan het dak tot aan de deuren; het ontwerp voor stadsboerderij de Balijhoeve is nu helemaal af. Samen met omwonenden en gebruikers heeft de gemeente een nieuw ontwerp voor De Balijhoeve gemaakt als stadsboerderij en sociale ontmoetingsplek.


De afgelopen drie maanden heeft aannemer SKN Bouw dit ontwerp samen met de gemeente verder uitgewerkt. Nu het ontwerp gereed is, kan de gemeente een aannemer contracteren. In de zomer van 2021 start de (ver)bouw. Naar verwachting is de bouw het eerste kwartaal van 2022 gereed.


balijhoeve situatie nieuwHoe ziet het ontwerp eruit?

Tijdens de verbouwing wordt het hoofdgebouw vernieuwd en uitgebreid. Voor de dieren is er straks meer ruimte in de stallen. In het ontwerp is ook aandacht voor duurzaamheid en toegankelijkheid. Zo wordt het dak deels voorzien van zonnepanelen en deels van een groen sedumdak. Het gebouw is drempelloos, heeft brede toegangen en een elektrisch te openen deur. Aan de bestaande stal, achtergelegen op het terrein, komt een uitbreiding. Aan de stal vooraan het terrein komt een kleine overkapping.
Zorgaanbieder Gemiva gaat zich vestigen met kleinschalige, maatschappelijk verantwoorde horeca. Met deze aanpassingen is de Balijhoeve weer klaar voor de toekomst.

 

balijhoeve achterzijdeLang traject

Er is lang gesproken over de verbouwing van de Stadsboerderij, die nu eindelijk echt van start kan gaan. De raad wees het investeringsbudget voor de verbouwing al toe in januari 2017, maar vervolgens waren er verschillende tegenvallers. Gestegen bouwkosten zorgden voor een financiƫle tegenvaller en partner de Drie ballonnen, die een KDV zou starten in de boerderij, trok zich terug in juli 2020.
Intussen is de boerderij hard toe aan de opknapbeurt en kijken buurtbewoners uit naar de vernieuwingen op de Balijhoeve.

Lees ook:

december-2019/17604-grote-opknapbeurt-balijhoeve

maart-2018/13665-akkoord-voor-verbouwing-balijhoeve

-advertenties-

-goede doel-