rv balijhoeve 12De Zoetermeerse gemeenteraad ging afgelopen maandag met grote meerderheid (30 stemmen voor, 7 tegen) er mee akkoord om de financiering van de verbouwing van de Balijhoeve veilig te stellen. Het eerder toegezegde bedrag van € 800.000 wordt aangevuld met nog eens € 800.000.

Voor de kinderboerderij de Balijhoeve en de Vrienden van de Balijhoeve waren dit spannende weken. Zij zijn dan ook zeer verheugd dat de verbouwing nu van start kan gaan. Met het extra geld kan bij de verbouwing rekening worden gehouden met de eisen van veiligheid en duurzaamheid die Zoetermeer stelt, en ook met de gestegen bouwkosten.

Nieuw in de plannen is dat de Drie Ballonnen ook kinderopvang op de Balijhoeve wil realiseren. "Dat past prachtig in het geheel van ‘sociale ontmoeting’ en zo’n groep zorgt de hele dag voor levendigheid op de boerderij", aldus de Vrienden van de Balijhoeve. Ook voor ouderen uit de wijk zal de boerderij een ontmoetingsplaats worden. Daarnaast wordt de horeca uitgebreid en komt er een mogelijkheid om vergaderruimte te huren.

Ook wethouder Robin Paalvast staat geheel achter de plannen voor de Balijhoeve en wil nu vaart maken met de ontwikkeling ervan. Paalvast: “De Balijhoeve wordt een belangrijk punt in de wijk, een echte ‘social hub’. Jong en oud kunnen elkaar hier ontmoeten en er zijn straks de hele dag door activiteiten. Het mooie is dat de hele wijk mee doet, steeds meer partners en organisaties haken aan”.

De gemeente kan nu het bouwproces in gang zetten, vergunningen aanvragen en op zoek gaan naar een aannemer die de verbouwing gaat realiseren. De planning is om in het voorjaar van 2019 open te gaan.

-advertenties-

-goede doel-