maison brand 1

Op de nieuwe noodlocatie wordt hard gewerkt om vrijdag open te gaan

maison brand 2Bakkerij Maison Kelder is na de branden deze week heel druk bezig om een noodlocatie te openen. Heel toevallig stond een pand tegenover de bakkerij in de Dorpsstraat leeg en kon de bakkerij hier meteen gebruik van maken. Donderdag  wil Maison Kelder hier weer de klanten ontvangen.


Maison Kelder kreeg zaterdag 20 februari twee maal te maken met brand, de eerste keer was om 02.15 en om 09.10 was de brandweer wederom bij de winkel. Het bleek dat smeulende resten in het dak zorgden voor een nieuwe opleving van de brand. Alles wat al klaar stond voor Pasen kon worden weggegooid, gebak en chocolaterie.


maison brand 3Filiaalmanager Sonja van der Wielen: “We waren net helemaal klaar voor Pasen, maar moeten nu weer helemaal opnieuw beginnen! Veel gebak wordt centraal gemaakt in Den Haag, maar we hebben hier wel een eigen chocolaterie.”


In het oude pand moet veel gebeuren om het weer op te knappen, zo moet het hele plafond er bijvoorbeeld uit. Maar de aandacht is nu even gericht op de nieuwe (nood) locatie. Om zo snel mogelijk weer open te kunnen is het personeel nu met man en macht bezig om alles in te richten en klaar te zetten. Sonja van der Wielen: “We zijn nu druk bezig de toonbank en kassa’s draaiend te krijgen, zodat de verkoop weer kan opstarten. De leveranciers werken gelukkig ook heel goed mee en hebben snel nieuwe leveringen gebracht.”

Foto's: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-