rotonde meerzichtlaanDe rotonde Meerzichtlaan- Berglaan in de wijk Meerzicht wordt nog dit jaar aangepakt en verbeterd. Op deze rotonde zijn in de periode 2014 - 2020 11 ongevallen geweest, waarvan 5 met letsel. De gevaarlijkste rotondes worden het eerst aangepakt.

Het college heeft een lijst opgesteld met alle ongevallen bij rotondes in de stad, om de gevaarlijke situaties te verbeteren. Ook de rotonde Olof Palmelaan - Franklinstraat in Oosterheem, die als tweede op de lijst staat van gevaarlijke rotondes, wordt nog dit jaar aangepakt. Op deze rotonde gebeurden in de periode 2014 - 2020 5 ongelukken, waarvan 1 met letsel. De rotonde v.d. Hagenstraat - Fokkerstraat, met 3 ongelukken, moet nog even wachten.

 

Verbeteringen

De rotondes worden veiliger gemaakt door het verhogen van de oversteken voor fietsers en voetgangers. De oversteek komt dan op een verhoogde verkeersdrempel te liggen. Op deze manier is het voor automobilisten in één oogopslag duidelijk dat op deze plek fietsers en voetgangers over steken en dat zij voorrang hebben. Door het toepassen van de verhoogde oversteken wordt ook de snelheid van het autoverkeer teruggebracht en vermindert de kans op letsel bij een ongeval.
Alle nieuwe rotondes die in Zoetermeer aangelegd worden, worden meteen volgens deze richtlijnen aangelegd. De 15 rotondes in Zoetermeer die nog geen verhoogde oversteek hebben voor fietsers en voetgangers worden de komende jaren aangepakt, de twee gevaarlijkste rotondes zullen al dit jaar verbeterd worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-