De Sniep woningbouw 1Projectontwikkelaar Chronos heeft vergevorderde plannen voor de bouw van twee woontorens op de locatie van hotel-restaurant De Sniep. Na het inventariseren van de woonwensen blijken woningen voor empty-nesters en starters de voorkeur te genieten. Dit wordt ingevuld met een mix van koop- en huurappartementen.

In totaal zullen er 132 appartementen gebouwd worden, verdeeld over de twee torens. Daarin staan 87 koopwoningen met een oppervlakte van ca. 80m² en 45 huurappartementen van ca. 60m² gepland. De huurwoningen zijn bedoeld voor starters of alleenstaanden. In de uitkomst van de enquête werd aangegeven dat starters een duidelijke voorkeur hebben voor woningen in het goedkopere middensegment.

De torens worden gebouwd op een ondergrondse parkeergarage waarin parkeerplekken zijn opgenomen voor de koopappartementen. Voor de huurwoningen worden parkeergelegenheden naast het gebouw gepland. Beide woontorens worden duurzaam en klimaat adaptief gebouwd; dit betekent dat de gebouwen bestand zijn tegen weersextremen door klimaatverandering.

De Sniep woningbouw 2          De Sniep situatieschets

 

De aanvragen voor de benodigde vergunningen en procedures zijn in gang gezet. Op de projectwebsite is uitgebreide informatie te vinden en kan de interesse in een woning aangegeven worden. Ook het bestemmingsplan voor dit gebied moet veranderd worden, dit is nu de bestemming 'horeca'.

 

Meer informatie over de diverse nieuwbouwprojecten in Zoetermeer: Overzicht Nieuwbouw  

-advertenties-

-goede doel-