vlam vonkje2Vrijwillige sfeermakers van project Het Vonkje van Piëzo brachten afgelopen week een ‘vlam’ naar ouderen in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem. Deze raamsticker in de vorm van een vlam, en bijbehorend gedicht, is een initiatief van het Oranje Fonds in de strijd tegen eenzaamheid.

vlam vonkje1In combinatie met een praatje aan de deur, bewegingsoefeningen aan huis of een brengmaaltijd, is dit gebaar goed ontvangen. Het Vonkje is bedoeld voor ouderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, een ‘extra Vonkje’ in hun bestaan. Ze komen samen in zogenoemde Thuiskamers in de wijken Palenstein, Meerzicht en Oosterheem.

In deze lockdown is het niet mogelijk om in (grotere) groepen bij elkaar te komen. Daarom worden er creatieve manieren gevonden om de ouderen te blijven betrekken en wordt er gekeken naar bijzondere dingen om ouderen mee op te vrolijken en mee te laten doen in deze coronatijd.

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met:
Christine Advokaat (wijk Palenstein), 06 46866491, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gioia Conte (wijk Meerzicht), 06 31687716, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natalia Sadinska (wijk Oosterheem), 06 46863212, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

Fotograaf: Piëzo

-advertenties-

-goede doel-