onc open dagHet ONC houdt de informatiedagen voor nieuwe brugklassers volledig online. Normaal bezoeken de groep 8 leerlingen de scholen in Zoetermeer, nu kunnen ze online een kijkje nemen en hun vragen stellen aan de docenten.


Vrijdagavond 15 en zaterdag 16 januari heeft het ONC Clauslaan Digitale Open Dagen. De aula van het ONC Clauslaan is inmiddels al helemaal omgebouwd tot studio. Op de Open Dagen verzorgen ze hier een levendig programma met informatie, filmpjes, interviews aan tafel met docenten en leerlingen enz. Ondertussen kunnen ouders en achtstegroepers via de live-chat vragen stellen en bellen met het telefoonpanel.

Tijdens de livestream van het Open Huis Clauslaan, krijgen bezoekers per thema een filmpje te zien met informatie. Vervolgens zitten er medewerkers/docenten en leerlingen aan tafel om over het onderwerp door te praten. De bezoekers kunnen meteen via de live-chat hun vragen stellen aan medewerkers en leerlingen. Als ze willen doorpraten, kunnen zij bellen naar de school en worden ze doorgeschakeld naar de juiste persoon.
Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: de onderbouw (lesrooster, dag van de leerling enz.), ICT (laptops, Magister, Teams enz.), buitenschoolse activiteiten, ondersteuning (bijv. dyslexie, taalplus) en de bovenbouwafdelingen.

 De livestreams staan al aangekondigd op het YouTube-kanaal van het ONC Clauslaan en zijn te volgen via onderstaande links:

Livestream Open Huis ONC Clauslaan 15 januari 2021, 18.30 – 21.00 uur

Livestream Open Huis ONC Clauslaan 16 januari 2021, 10.30 – 12.30 uur

 

 onc open dag2  onc open dag3

Open Huis Parkdreef

Voor ONC Parkdreef staat vooralsnog ook nog een fysiek Open Huis gepland op 23 januari (alleen voor leerlingen, niet voor ouders). Als de lockdown verlengd wordt, gaat deze uiteraard niet door. ONC Parkdreef heeft ook online al veel informatie voor de leerlingen klaar staan: groep8parkdreef.onc.nl

Hier komen docenten en leerlingen aan het woord over de speerpunten van ONC Parkdreef, bijvoorbeeld: Persoonlijk, GO Talent, Excellent, Ondernemend en Internationaal. Dit gebeurt in een soort Op1-opstelling waarbij er twee presentatoren zijn er steeds medewerkers/leerlingen aanschuiven die wat kunnen vertellen over dat onderwerp. Ook worden er filmpjes getoond, bijvoorbeeld om het gebouw te laten zien. Bezoekers kunnen live vragen stellen in de chat die direct worden beantwoord door de moderators óf aan tafel worden besproken.

 



 

-advertenties-

-goede doel-