20200907 20245Het aantal leerlingen op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef is de afgelopen jaren flink toegenomen. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen. Maandag 7 september opende wethouder Jan Iedema officieel de nieuwe lokalen.


Wethouder Iedema was zeer te spreken over de samenwerking met ONC Parkdreef: “Het is heel knap hoe de school in de hectiek van de coronatijd en thuisonderwijs deze uitbouw voor elkaar heeft weten te krijgen. Ook kunnen we nu alvast aankondigen dat de school binnen 10 jaar een geheel nieuw gebouw in Zoetermeer krijgt!” Na de opening werd de wethouder rondgeleid in het nieuwe gebouw door Quinten, uit 6 vwo.

 20200907 20248  20200907 20250
Quinten leidt de wethouder rond in de nieuwe lokalen  


ONC Parkdreef heeft ervoor gekozen om dit jaar de school een goede opfrisbeurt te geven en de uitbreiding te plaatsen, maar daarvoor niet het gehele budget van ‘levensduur verlengende investering’te gebruiken. Wat overblijft kan worden bijgelegd voor de nieuwbouw, waar de voorbereidingen nu al voor zijn begonnen.


Mariet van Goch, directeur, legt uit: “ONC Parkdreef doet recht aan de verschillen tussen leerlingen qua talent, niveau en tempo. Naast klassikale lessen, organiseren we talenturen, projecten en activiteiten. Daar is ruimte voor nodig. Ruimte om samen te werken of juist zelfstandig aan de slag te kunnen.” Dit schooljaar starten meer dan 400 nieuwe brugklassers hun middelbare schoolcarrière op ONC Parkdreef. Om het onderwijsconcept goed gestalte te geven is de school dus hard toe aan extra ruimte.


Moderne units

Om het ruimtetekort op te lossen heeft Unicoz onderwijsgroep, waartoe het ONC behoort, units laten plaatsen aan de kant van de Tuindreef. De uitbreiding wordt door de leerlingen dan ook al het ‘Tuingebouw’ genoemd. Unicoz is hiervoor in zee gegaan met firma Hodes huisvesting, aanbieder van flexibele en duurzame huisvesting. De units bevatten acht klaslokalen, kantoorruimtes, toiletgroepen en een kleine receptie. Het gebouw is voorzien van alle moderne faciliteiten zoals touchscreens en een draadloos netwerk. Ook is, belangrijk in deze coronatijd, de ventilatie goed op orde en voldoet aan de huidige binnenklimaatseisen.
De units zijn niet voor bepaalde klassen of leerjaren gereserveerd; alle leerlingen kunnen én in het hoofdgebouw én in de units hun lessen volgen.

 Units ONC Parkdreef  20200907 20235
De units in aanbouw  

Renovatie hoofdgebouw

Ook het hoofdgebouw is in de zomervakantie grondig onder handen genomen: er werden nieuwe lokalen en werkplekken ingericht, alle kozijnen en muren kregen een frisse verflaag, op de vloer ligt nieuw marmoleum, overal in het gebouw werd LED-verlichting aangebracht en de leerlingen kregen nieuwe lockers. Leerlingen en medewerkers starten het nieuwe schooljaar dus in twee ‘nieuwe’ gebouwen: een geheel gerenoveerd hoofdgebouw en de nieuwe units aan de Tuindreef.

Film gemaakt door de leerlingen van A’hum TV, ONC Parkdreef.

-advertenties-

-goede doel-