In de zomervakantie worden de meubels van IKC de Buytenkans in Buytenwegh vervangen en dat betekent dat de hele school in de laatste week voor de zomervakantie is leeggehaald. De oude schoolmeubels worden gedoneerd aan de Clarke School in Suriname.


schoolmeubels voor suriname De Clarke School moet worden uitgebreid vanwege het groeiend aantal leerlingen. Hiervoor wordt de school in Suriname opgeknapt en de stichting HE Space Children’s Foundation biedt daarbij ondersteuning. Deze stichting financiert ook het transport van de oude schoolmeubels van IKC de Buytenkans vanuit Nederland naar de school in Suriname. Dit alles gebeurt in een race tegen klok. Op 2 oktober begint het nieuwe schooljaar in Suriname en het is de bedoeling dat de Clarke School er tegen die tijd klaar voor is om haar leerlingen in het opgeknapte schoolgebouw te ontvangen.

Zeven klaslokalen van de Clarke school zijn op dit moment helemaal opgeknapt. Vier kantoren en een opslagruimte krijgen nog een opknapbeurt. Deze krijgen onder andere een nieuw plafond, nieuwe ventilatoren en een nieuwe laag verf.

In de zomervakantie zullen ook de nieuwe meubels voor IKC de Buytenkans aankomen, zodat ook de Zoetermeerse kinderen het nieuwe schooljaar in september weer kunnen starten met mooie nieuwe stoelen en tafels.


HE Space Children’s Foundation

HE Space Children’s Foundation is een non-profit organisatie die kinderen wereldwijd toegang tot educatie wilt bieden. In samenwerking met lokale organisaties en foundations ondersteunt de stichting initiatieven met een focus op gezondheid, welzijn en vaardigheden die kinderen nodig hebben bij het studeren. www.hescf.org.

-advertenties-

-goede doel-