Units ONC ParkdreefHet aantal leerlingen op Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef is de afgelopen jaren flink toegenomen. Tegelijkertijd vraagt het grensverleggende en ondernemende onderwijsconcept om extra ruimte. De school heeft daarom op het achterplein units met een achttal lokalen laten plaatsen.


Mariet van Goch, directeur, legt uit: “ONC Parkdreef doet recht aan de verschillen tussen leerlingen qua talent, niveau en tempo. Naast klassikale lessen, organiseren we talenturen, projecten en activiteiten. Daar is ruimte voor nodig. Ruimte om samen te werken of juist zelfstandig aan de slag te kunnen.” Dit schooljaar starten meer dan 400 nieuwe brugklassers hun middelbare schoolcarrière op ONC Parkdreef. Om het onderwijsconcept goed gestalte te geven is de school dus hard toe aan extra ruimte.


Moderne units

Om het ruimtetekort op te lossen heeft Unicoz onderwijsgroep, waartoe het ONC behoort, units laten plaatsen aan de kant van de Tuindreef. Unicoz is hiervoor in zee gegaan met firma Hodes huisvesting, aanbieder van flexibele en duurzame huisvesting. De units bevatten acht klaslokalen, kantoorruimtes, toiletgroepen en een kleine receptie. Het is een volwaardig, duurzaam, gebouw dat voldoet aan de huidige binnenklimaatseisen en voorzien is van alle moderne faciliteiten zoals touchscreens en een draadloos netwerk. De units zijn niet voor bepaalde klassen of leerjaren gereserveerd; alle leerlingen kunnen én in het hoofdgebouw én in de units hun lessen volgen.


Renovatie hoofdgebouw

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de units. Ook het hoofdgebouw wordt in de zomervakantie grondig onder handen genomen: er worden nieuwe lokalen en werkplekken ingericht, alle kozijnen en muren krijgen een frisse verflaag, op de vloer ligt straks nieuw marmoleum, overal in het gebouw wordt LED-verlichting aangebracht en de leerlingen krijgen nieuwe lockers. Leerlingen en medewerkers starten het nieuwe schooljaar dus in twee ‘nieuwe’ gebouwen: een geheel gerenoveerd hoofdgebouw en de nieuwe units aan de Tuindreef.

-advertenties-

-goede doel-