IMG 0384Wethouder Robin Paalvast onthulde donderdag 2 juli een nieuw kunstwerk langs de Zegwaartseweg onder het viaduct van de Australiëweg. Het kunstwerk 'Bast als Landschap' is gemaakt door kunstenaar Hans van Lunteren.


De projectgroep kunst Zegwaartseweg, bestaande uit inwoners en adviseurs van de gemeente, begeleidden gezamenlijk dit project. Het kunstwerk is geplaatst op de 2 zijwanden van het viaduct Australiëweg.
Kunstenaar Hans van Lunteren werd geïnspireerd door de werking van de bast van een boom. Uit plaatstaal van 8 mm dik is een patroon uitgesneden, die als een tweede huid de betonnen wand een zachtere uitstraling geeft. Het kunstwerk verlevendigt de doorgang van het viaduct, die het landelijke karakter van de Zegwaartseweg doorbreekt. Door de lengtewerking en de afwisselingen in het patroon ontstaat een dynamisch tafereel dat onder invloed van het licht en het weer op elk moment van de dag een ander accent vertoont.

 IMG 0322  IMG 0426

 

Foto ('s) door: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl, meer foto's op:  https://www.zonerama.com/ErnstvanErkelens/Album/6344553

 

-advertenties-

-goede doel-