mz eetcafe albrwaardEr is de afgelopen tijd veel onrust geweest rond het voortbestaan van de twee wijkrestaurants in Zoetermeer, aan de Albrandswaard in Meerzicht en de Gondelkade in De Leijens. Een nieuwe exploitant werd niet gevonden en het college heeft nu besloten de overeenkomst met Palet Welzijn voort te zetten.

Eind 2019 heeft het college door middel van een subsidietender gezocht naar een sociaal ondernemer die de 2 wijkrestaurants, uiteindelijk zonder gemeentelijke subsidie, zou kunnen exploiteren. Het is lastig om de wijkrestaurants echt winstgevend te maken en dus zonder subsidie te kunnen draaien. Een nieuwe exploitant zou verplicht 7 dagen per weken geopend moeten zijn, lage prijzen hanteren het verplicht het al bestaande personeel moeten overnemen.
Nu zo’n nieuwe exploitant niet gevonden is, heeft het college besloten om de overeenkomst met Palet Welzijn in ieder geval tot en met eind 2022 voort te zetten.

Wijkrestaurants openen weer op 3 juni

Eetcafé De Leijens aan de Gondelkade zal vanaf woensdag 3 juni weer geopend zijn. De afgelopen weken werden maaltijden vanuit het restaurant aan huis bezorgd, zodat de bewoners in ieder geval voorzien werden van een gezonde warme maaltijd. Maar veel bewoners misten het samen eten met de andere bewoners. Het wijkrestaurant gaat zorg dragen voor 1,5 meter afstand tussen de tafeltjes en kan maximaal 25 bezoekers tegelijk ontvangen. Ook komen er looproutes rond de tafeltjes. De bezoekers moeten vooraf reserveren voor een maaltijd in het restaurant. Het restaurant gaat wel door met de bezorgmaaltijden, voor mensen die vanwege hun gezondheid nog niet naar het restaurant kunnen komen.

Belangrijke functie restaurants

De wijkrestaurants vervullen een belangrijke functie in de wijk, vooral op het gebied van voorkomen van eenzaamheid en ondersteunen van kwetsbare inwoners. Veel inwoners die gebruik maken van de restaurants kunnen vooral dankzij dit restaurant zelfstandig thuis blijven wonen. Ook het tegengaan van eenzaamheid is een belangrijke functie van de restaurants.

-advertenties-

-goede doel-