Mounia Sarrokh wordt locatiemanager van de nieuwe basisschool Yunus Emre in Buytenwegh. “Ik heb er onwijs veel zin in, we gaan hier gewoon een hele leuke school van maken!” De islamitische school valt onder het bestuur van Yunus Emre, die in Den Haag al 4 scholen heeft.

20200424 18500

In de meivakantie kreeg Mounia de sleutel van de locatie

Mounia is zelf Zoetermeerse, groeide op in Rokkeveen en ging naar het Erasmus College. Na de Pabo werkte ze 10 jaar in het openbaar basisonderwijs, voordat ze bij Yunus Emre ging lesgeven. In september, als de nieuwe islamitische school van start gaat, zal zij starten als locatiemanager. Mounia: “Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen! Ik geef al jaren les, maar had al een tijd de ambitie om leiding te geven. Afgelopen jaar heb ik de opleiding gedaan om leiding te geven en was ik al waarnemend locatiemanager op een school van Yunus Emre in Den Haag.”

Islam als basis

20200424 18497De school heeft de islam als basis, maar volgt het Nederlandse curriculum voor het basisonderwijs. Elke dag start met een dagopening, met een gezamenlijke korte smeekbede. Deze is in het Arabisch, waarbij de kinderen uitgelegd wordt wat de woorden betekenen. Mounia: “Er wordt verder geen les in het Arabisch gegeven." Elke week is er één keer godsdienstonderwijs over de islam. En we besteden natuurlijk aandacht aan de islamitische feestdagen zoals het Suikerfeest.”
De school geeft les volgens het ‘Vreedzame school’ programma, waarin alle godsdiensten en levensovertuigingen aan bod komen. Mounia: “Bij Yunus Emre kwam ik erachter dat het heel fijn is ergens te werken waarbij je volledig jezelf kunt zijn en de werkplek past bij je eigen identiteit. Dat kinderen dit ook ervaren vind ik iets moois. Daar waar je je thuis voelt, leer je het best!”

 

Geen Sint, maar wel Iftar-diner

Sinterklaas zal de school overslaan, ook wordt er geen Pasen of Kerst gevierd. “De leerlingen zijn dan natuurlijk wel vrij, omdat het officiële feestdagen zijn. Maar een groot feest maken we er niet van. We vieren wel de islamitische feestdagen op school, zoals het Suikerfeest. En tijdens de Ramadan is er op school voor de leerlingen een keer een iftar-maaltijd. Dat is het doorbreken van het vasten.”

 

Speeltaalhuis De Drie Ballonnen

Op 31 augustus opent ook De Drie Ballonnen haar tweede Speeltaalhuis bij Yunus Emre in het gebouw (Carry van Bruggenhove 2). Bij het Speeltaalhuis zijn peuters van 2 tot 4 jaar van harte welkom om met elkaar te spelen en de wereld te ontdekken. De pedagogisch medewerkers bieden de kinderen daarnaast een uitdagend programma voor voorschoolse educatie.

 

-advertenties-

-goede doel-