20200215 Natuurtuin 023Bezoekers kunnen zondag 23 februari onder begeleiding van een deskundige natuurtuingids gids kennis maken met de bijzondere Zoetermeerse natuur en cultuur in de Natuurtuin. De rondleiding die gratis is, begint om 14.00 bij de werkkeet die staat op de plek van ’t afgebrande Westpunt in het Westerpark.


Na een korte winterstop is de Natuurtuin sinds midden januari weer open voor individuele bezoekers. Het bekende ophaalbruggetje is weer neergelaten. Omdat er geen blad aan de bomen zit en het riet is gemaaid, is nu aan het einde van de winter de structuur van de Natuurtuin met zijn verschillende landschappen en waterniveaus bijzonder goed te zien.

20200215 Natuurtuin 053De Natuurtuin biedt hele jaar door een grote variëteit aan planten en dieren. Op het ogenblik staan de vroege bloeiers staan in al bloei, zoals de hazelaar en de els. Maar ook de sneeuwklokjes en lenteklokjes staan te pronken, net als de ranke sleutelbloemen en het Klein Hoefblad. Aan alles is te zien dat we de eerste voorjaarsdag al achter de rug hebben.
Gedurende de afgelopen winter zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd door de vrijwilligers van Knotgroep Meer en Woud en de Vrienden van Natuur- en Landschappentuin. Zo zijn er als onderdeel van het noodzakelijke onderhoud zieke bomen en struiken gerooid. Eveneens is een groot deel van de griend ‘afgezet’ en zijn de vruchtbomen gesnoeid.

Informatie wandeling

De excursie duurt ongeveer een uur. Kinderen zijn meer dan welkom.
Honden mogen niet mee. Voor gebruikers van rolstoelen en kinderwagens is de excursie niet geschikt. Meedoen aan de rondwandeling is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Voor groepen en andere belangstellenden is op andere dagen tegen een kleine vergoeding mogelijk een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling kunt u via de email contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u meehelpen met de werkzaamheden in de tuin, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijft u zich in voor de landelijke klusdag van NLdoet op 14 maart, waar de Natuurtuin ook dit jaar weer aan meedoet. (nldoet.nl)
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin, u kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief en meer informatie vindt u ook op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

fotografe: Joke van Veen

-advertenties-

-goede doel-