GemZmeer Entree20 02 0434De gemeente Zoetermeer en zeven private eigenaren tekenden op woensdag 5 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwste stadswijk van Zoetermeer: De Entree. De komende jaren verrijzen ongeveer 4.500 woningen in Entree.

Wethouder Entree Marc Rosier: “De komende jaren slaat Zoetermeer een nieuwe weg in. Niet langer groeien we door te bouwen in het buitengebied, maar steeds meer benutten we kansen om de bestaande stad te versterken. We willen van Entree hét visitekaartje maken van het nieuwe Zoetermeer. De ondertekening is een
belangrijke mijlpaal in de samenwerking, waarbij we laten zien dat alle partijen vertrouwen hebben in de toekomstige ontwikkeling van het gebied.’’

 

Gezonde wijk

De nieuwe stadswijk wordt de gezondste stadswijk van de Randstad. Het unieke karakter van de gasloze en energieneutrale wijk is erop gericht om mensen buiten te laten zijn en te laten bewegen. De groene omgeving van parken, groene daken en gevels en de lokale productie van fruit en groenten hebben een positief effect op de gezondheid en leefbaarheid. De wijk krijgt een zeer gevarieerd gebouwde omgeving met een mix van functies: wonen, werken en voorzieningen.

Ontwikkeling
Zoetermeer wil de komende 10 tot 15 jaar 10.000 woningen bouwen. De ontwikkeling van Entree naar een hoogwaardige en levendige stadswijk gaat de komende tien jaar gefaseerd, in het informatiepunt aan de Boerhaavelaan 11 zijn de komende jaren alle plannen te zien. De gemeente Zoetermeer is gebiedsregisseur, 90% van het gebied is in privaat bezit.

Foto: Van Zeijl Photodesign

-advertenties-

-goede doel-