groen alg webGroen, de wondere wereld van planten, bloemen en meer. Dat wat je ziet, kunt zaaien en oogsten maar ook kunt tekenen, schilderen of fotograferen. Terra Art Projects verkent samen met vele kunstenaars tijdens het expositieprogramma ’Vijftig tinten groen’ een half jaar lang de grenzen van het thema.

 

Openingsexpositie ‘Vijftig tinten groen’

De eerste expositie wordt zaterdag 11 januari geopend. Deze groepsexpositie heeft dezelfde titel als het thema, namelijk ‘Vijftig tinten groen’. Kunstenaars uit heel het land werden opgeroepen om werk in te sturen.

TERRA ontving meer dan honderd aanmeldingen en was positief verrast over de kwaliteit en diversiteit. Er werden twintig kunstenaars geselecteerd voor deelname. Er is een ruime vertegenwoordiging van disciplines. Denk aan schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie en textiel. Binnen al die diversiteit is er natuurlijk één grote, direct in het oog springende overeenkomst.

 

Vijf exposities

Het expositieprogramma duurt een half jaar en bestaat uit vijf exposities. De ene expositie bijzonder en toegankelijk, de ander experimenteel en uitdagend. Met kunstenaars uit het hele land én met aandacht voor lokale kunstenaars.

TERRA toont exposities en projecten van onder meer de Verenging van Botanische Kunstenaars Nederland en de Amsterdamse fotograaf Henri Blommers. In mei is er een interactieve expositie met levend en groeiend materiaal van Egied Simons. Ook wordt, in samenwerking met het CKC, een oeuvre-expositie van de Zoetermeerse kunstenaar Gerart Kamphuis getoond. Naast de exposities worden er veel extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een ‘groen inloopspreekuur’ met zaadjesmarkt, een workshop botanisch tekenen, een kinderactiviteit waarbij het groen en de beestjes in de omgeving op een bijzondere manier worden onderzocht en meer.


De openingsexpositie van het thema ‘Vijftig tinten groen’ is te zien van 11 januari t/m 20 februari bij TERRA (Dorpsstraat 12, 2712AK, Zoetermeer). De expositie is gratis toegankelijk en geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie op De Wondere Wereld van het Groen.

-advertenties-

-goede doel-