image00026Burgemeester Aptroot opende woensdagmiddag de nieuwe speeltuin van SnowWorld. Met het doorknippen van het lint gaf de burgemeester aan de groep kleine eregasten die al popelend stonden te wachten het sein: spelen maar. De kinderen verspreidden zich daarop al snel over de hele speeltuin.

De 1000m2 grote Alpenspeeltuin is gebouwd van duurzame materialen en ligt in een grote zandbak. Uit veiligheid is gekozen voor zand als ondergrond, zodat de kinderen nergens hard kunnen vallen. De speeltuin biedt veel speelplezier aan kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar. Er zijn uitdagende toestellen en een klimdoolhof voor de oudere kinderen, terwijl de jongsten zich prima vermaken bij de schommels. De schommels zijn voorzien van een uitspringbeveiliging die ervoor zorgt dat kinderen niet van de schommel springen en daardoor geraakt zouden kunnen worden door andere schommelaars.

image00033  image00056 

CEO van SnowWorld Wim Hubrechtsen: Dit is de start van SnowWorld 2.0, waar vooral de beleving voorop staat! Dit doen we niet alleen met de skipiste en de Alpenspeeltuin, maar ook met het nieuwe Italiaans restaurant dat binnenkort zal openen”. Ook burgemeester Aptroot gaf aan zeer trots te zijn op de ontwikkeling van SnowWorld: ”Op een voormalige vuilnisberg staat nu de langste en steilste skipiste en ook nog eens een prachtige grote speeltuin van duurzame materialen!”

 

Tekst en foto's: Monica Lausberg

-advertenties-

-goede doel-