IMG 0736Afgelopen weekend vonden op het Boterhuiseiland in Warmond de Regionale Scouting Wedstrijden van de Regio Delfland plaats. De Wida padvindsters van Scouting Ashanti behaalden de eerste én tweede plaats en daarmee plaatsing voor de landelijke wedstrijden.

Met maar liefst 836 punten voor de ‘Wida Steamgirls’ en 831 punten voor de meiden van ‘Wida in Time’ verzekerden de Wida padvindsters zich van twee startbewijzen voor de Landelijke Scouting Wedstrijden van 8 t/m 10 juni in Baarn. De Wida vendel van Scouting Ashanti is genoemd naar vlinders. De meiden zijn tussen de 11 en de 15 jaar oud.

Ieder jaar vinden de Regionale Scoutingwedstrijden plaats in verschillende regio's. De meiden moeten onder andere een hike lopen, waarbij ze hun weg moeten vinden met behulp van een kompas, een kaarthoekmeter en andere routetechnieken. Ze lopen dus zonder kaart of Google maps. Ook moeten ze opdrachten doen, koken en hun eigen tent opzetten. Voor al deze onderdelen kunnen ze punten verdienen en de nummers 1, 2 en 3 bemachtigen een ticket voor de Landelijke Scoutingwedstrijden.
Tijdens de afgelopen opkomsten hebben de padvindsters onder andere routetechnieken geoefend en tenten opgezet. Ook werd er een goede taakverdeling gemaakt en knutselden ze versieringen in elkaar om hun kamp mee aan te kleden.

-advertenties-

-goede doel-