Vertrek van de koets bij De SniepGilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren de hele zomer leuke tochten met een Stadsgids. U wandelt of fietst door Zoetermeer en onderweg vertelt de gids leuke wetenswaardigheden over de geschiedenis.

Op zaterdagochtend 2 juni is er een fietstocht langs molens en door de polders rondom Zoetermeer. Verzamelen vanaf 9.30 uur bij ´t Oude Huis aan de Dorpsstraat 7, de kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie/thee onderweg. De route gaat richting Meerpolder, Stompwijk.
Op woensdagochtend 6 juni is er een wijkwandeling door Seghwaert. Vanaf de wijkpost aan het Roggeakker 194, gaat het na de inleiding en een kopje koffie/thee, langs de akkers, de tuinen en de dreven. Verzamelen is vanaf 9.30 uur bij de wijkpost en vertrek om 10.00 uur en deze proef wandeling is gratis.

 

Koetstocht Slag om Zoetermeer

Ook op woensdagochtend 6 juni is er een koetstocht die het verhaal volgt van de ‘Slag om Zoetermeer’. Ook wordt verteld over de de drooglegging van de Meerpolder.

Het vertrek- en eindpunt van deze Pionierstocht is het parkeerterrein van Restaurant De Sniep aan de Broekwegschouw 211. Verzamelen vanaf 09.30 uur en vertrek om 10.00 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur.
De kosten van de koetstocht zijn € 15,00 per persoon, inclusief een kopje koffie/thee na afloop.
Wie wil deelnemen kan zich aanmelden via telefoon 06-20474612, of U kunt een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Na aanmelding krijgt u instructies voor de betaling. Pas na betaling is uw deelneming definitief.

-advertenties-

-goede doel-