D66 is blij met de nieuwe bouwplannen in de wijk Oosterheem op het oude bedrijventerrein Dwarstocht. “Hier komt een nieuwe woonvorm. De ontwikkelaar noemt het ‘altijd vakantie’,” aldus D66-raadslid Willem Bos. “Dat is uiteraard een tikkeltje overdreven, maar het is zeker een aanwinst voor de stad.”

20180123.Altijd vakantie.Dwarstocht2De woningen lijken op een vakantieparkje, in groepjes bij elkaar, en voorzien van lage daken en grote veranda’s. Belangrijk kenmerk is dat de woningen weinig eigen tuin hebben, maar samen het groen delen op het gehele woonpark. “Dit sluit goed aan bij onze oproep aan het college van B&W voor bijzondere woonvormen van sociaal en groen wonen,“ legt Bos uit, ”Enige tijd terug hebben wij daartoe een motie ingediend dat toen gericht was op de voormalige wijktuinen in het Van Tuijllpark. Die groene plek verdient een passende woonvorm.”

Palletbedrijf

Op het bedrijventerrein Dwarstocht stond vroeger een groot palletbedrijf vlak langs de verlengde Oostweg en nabij het hoofdkantoor van Miss Etam. Dit palletbedrijf is verhuisd naar Bleizo, en de locatie is nu geschikt voor woningbouw. “D66 is groot voorstander van bebouwing van voormalige of overbodige bedrijventerreinen en kantoorlocaties, dus dit plan sluit hierop goed aan,“ aldus D66. “Dat is beter dan het verdichten van woonwijken. Daar zijn wij als D66 op tegen. Het schaarse groen in de buurten moet behouden blijven.”

-advertenties-

-goede doel-