Vuurwerk 2Eerder deze week werd bekend dat de vuurwerkshow van Herwijnen dit jaar niet door kan gaan. De show die al jarenlang in het centrum van de stad gehouden wordt, kreeg te maken met sterk verscherpte eisen voor de vergunningen, waarop de organisatie besloot ervan af te zien. Maar er komt mogelijk wel een andere vuurwerkshow in het van Tuyllpark.

De Zoetermeerse Vuurwerkhal start dit jaar met de verkoop van vuurwerk in Zoetermeer en heeft een vuurwerkshow gepland op 9 december, op de voetbalvelden achter Silverdome in het van Tuyllpark. De show start om 19 uur in de avond en laat al het vuurwerk zien dat de consumenten dit jaar kunnen kopen. "Zo kunnen de mensen alvast zien wat ze kopen, en besluiten of ze het hun geld waard vinden", aldus de Zoetermeerse Vuurwerkhal. "Wij testen meteen ook al het nieuwe vuurwerk, dat we dit jaar voor het eerst verkopen, op veiligheid en hoe het eruit ziet in de lucht".

Naast de vuurwerkshow houdt de Zoetermeerse Vuurwerkhal ook een open dag, op 17 december, waarop iedereen een kijkje achter de schermen kan krijgen met een rondleiding. Kinderen kunnen deze dag het diploma veilig omgaan met vuurwerk halen.

 

Vergunning

Volgens de organisatoren van de Zoetermeerse Vuurwerkhal zijn de vergunningen voor dit evenement al helemaal rond en gaat het zeker door. "Bij slecht weer verplaatsen we de show een dag naar zondag 9 december", aldus de Zoetermeerse Vuurwerkhal. De gemeente Zoetermeer kon nog niet reageren op de vraag of de vergunning inderdaad afgegeven is.

-advertenties-

-goede doel-