kaarslantaarnMet een bijzondere bijeenkomst bij watertoren De Tien Gemeenten in Rokkeveen krijgen mensen op zondag 29 oktober van 15.00 uur tot 16.15 uur de gelegenheid hun dierbare overleden naasten te herdenken. ‘De weg omhoog’ is het thema van deze spirituele bijeenkomst, een initiatief van spiritueel centrum De Pelgrim en uitvaartcentrum Van Dongen.


De herdenking is geen kerkelijke bijeenkomst en is voor iedereen toegankelijk. De locatie bij de watertoren is bewust gekozen, omdat water de symboliek is van de levenscyclus, van geboorte tot sterven. Veel mensen behoren niet tot een kerk, maar zoeken wel naar zingeving. Samen willen we met deze herdenking aan deze behoefte tegemoet komen. Samen delen we met hart en ziel het verdriet en de rouw na het kwijtraken van dierbare naasten.

Deze herdenkingsbijeenkomst vindt reeds voor de derde keer plaats. Koor Aliquando en muziekgroep Questionmark verlenen hun medewerking. Door het noemen van de namen en het oplaten van wensballonnen waarop de namen van overledenen zijn geschreven wordt gezamenlijk stil gestaan bij die overledenen. Lichtjes worden aangestoken. Gedichten worden voorgedragen. Beeldend kunstenares Ellen Vermeulen schept een kunstwerk bij het thema. Na de bijeenkomst bent u uitgenodigd voor koffie en thee in de kerkelijk centrum de Wijngaard (op 50 meter van de Watertoren gelegen). Daar is gelegenheid om met anderen te praten.

Er worden vele bezoekers verwacht. Komt u met de auto, dan kunt u deze te parkeren bij het Winkelcentrum Rokkeveen (hiervan is het ongeveer 3 minuten lopen naar de Watertoren). Rondom de Wijngaard zullen parkeerplaatsen voor gehandicapten gemaakt worden. Er zullen verkeersregelaars zijn die de weg wijzen.

U kunt de namen van uw dierbaren alvast opgeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , maar het kan ook ter plaatse vanaf 14u30, voorafgaand aan de bijeenkomst.
Wilt u meer informatie over deze bijeenkomst? Deze kunt u krijgen bij Dick Sonneveld, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (tel:079 3604552).

-advertenties-

-goede doel-