20171013 Chapeau Henk Welner GVW 246220171013 Chapeau Henk Welner GVW 2476Wijkwethouder Taco Kuiper reikte vrijdagmiddag het chapeaubeeldje uit aan Henk Welner, inwoner van De Leyens en jaren actief als vrijwilliger voor Terra Art Projects waaronder Zondag in het park. Henk zorgde er in zijn buurt voor dat 43 mensen hun schuur asbestvrij hebben gemaakt.

Het begon vrijdag met een feestje ‘Pannenbier’ waar de hele buurt samen vierde dat de laatste schuur werd opgeleverd. Wethouder Kuiper kwam tijdens het feestje met de verassing en overhandigde officieel het Chapeaubeeldje met oorkonde.

Henk Welner woont aan de Galjoenkade. Hij is zeer actief in zijn straat en directe omgeving  (Galjoenkade, Kadelaan en Fluitschipkade). Uniek is het dat hij vanaf begin dit jaar begonnen is met een project waardoor asbest verwijderd wordt bij deze woningen. Henk riep iedereen bij elkaar en overtuigde zijn buurtbewoners om mee te doen aan het project. Het gaat hier dan met name om de daken van de schuren. De bewoners hebben dit zelf gedaan of samen met een klusser.

Met het Zoetermeerse ‘Chapeau beeld’ spreekt de gemeente haar waardering uit voor mensen die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijk; mensen die hiermee een flinke betrokkenheid met de leefomgeving laten zien.

20171013 Chapeau Henk Welner GVW 2455  20171013 Chapeau Henk Welner GVW 2480 

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: foto.vwarmerdam.nl/2017/Chapeau-voor-Henk-Welner

-advertenties-

-goede doel-