De Herberg van de Muze organiseert 28 oktober het symposium ‘Meer dan een spannend verhaal’. Het symposium wil beroepskrachten uit zorg en welzijnswerk kennis laten maken met verhalenvertellers. Deelnemers leren hoe ze verhalen kunnen gebruiken in hun beroepspraktijk of bij hun vrijwilligerswerk.

Picture2 Tellers without BordersVerhalen vertellen reikt veel verder dan zomaar een sprookje vertellen. Het vertellen van verhalen in het zorg- en welzijnswerk heeft aantoonbaar effect op de behandeling van cliënten met uiteenlopende achtergrond.

Verhalen voor volwassenen

Kenners en liefhebbers raken steeds meer overtuigd van de kracht van verhalen. Verhalen helpen vluchtelingen, dementerenden en mensen met psychische problemen om hun leven weer op de rails te krijgen. Binnen de beelden van het verhaal leren ze over hun eigen verleden te praten. Veel verhalenvertellers werken niet alleen in de eigen regio maar ook in crisis gebieden als de Balkan en het Midden- Oosten.

Praktische handreikingen

Het symposium ‘Meer dan een spannend verhaal’ geeft praktische handreikingen om verhalen in de beroepspraktijk in zorg en welzijn in te zetten. Jongerenwerkers, medewerkers in de psycho-sociale zorg en pastoraat, ouderenzorg en vluchtelingenwerk leren op het symposium hoe zij in hun contact met cliënten verhalen kunnen gebruiken in de behandeling.

Over grenzen

Het symposium strekt zelf over de grens. Verschillende nationale én internationale organisaties verzorgen presentaties en workshops, zoals Tellers without Borders, Stichting Platform Levensverhalen, H. Nicolaasparochie en Stichting Vertellen. Het laat zien dat een verhaal altijd meer is dan zomaar een verhaal, maar juist in de beroepspraktijk zo'n grote toegevoegde waarde heeft.

muze

Meer informatie

Het symposium ‘Meer dan een spannend verhaal’ wordt voor de eerste keer in Zoetermeer gehouden. De locatie is De Kapelaan, Nicolaasplein. De kosten voor deelnemers bedragen € 75, inclusief workshops, koffie, thee, themadiner en avondvoorstelling. Meer informatie en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

-advertenties-

-goede doel-