Zes karateka van Budoschool Kai Sei hebben in Luxemburg meegedaan aan de Lion-Cup 2017, een internationale kata en kumite toernooi. Karateka Wissal el Boudakhani en Mex Onderwater pakten de prijzen.

20170916 134720Colin Vercammen beet voor Kai Sei het spits af in Luxemburg. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met één punt verschil. Helaas kwam zijn tegenstander niet verder in het toernooi, waardoor Colin ook niet kon herkansen.Hierna was het de beurt aan Wissal el Boudakhani. Zij won al haar voorrondes overtuigend en bereikte daarmee de halve finale. Wissal verloor deze wedstrijd op contactstraf tegen de latere kampioene en kon zich opmaken voor de B-finale. Wissal won de wedstrijd en daarmee een bronzen plak.

Big Mex

Mex had inmiddels de hal betreden voor haar wedstrijd. Mex, één van de lichtste en kleinste deelnemers in deze categorie, wist haar voorronden door overtuigend, sterk en zeer tactisch karate te winnen en bereikte daarmee de finale. In deze wedstrijd moest zij haar meerdere erkennen in haar tegenstandster, maar won wel een mooie zilveren medaille,

Ongelukkige situatie

In het middaggedeelte was het een zeer scherpe Michael Oostindie die de wedstrijdvloer op. Na een voortvarende start kwam Michael al snel op twee punten voorsprong, echter door een ongelukkige situatie kreeg Michael een ippon tegen en kwam daarmee op achterstand (2-3). Het lukte Michael niet meer om tot scoren te komen en verloor de wedstrijd.

Meetmoment

Nu was het de beurt aan Marin Hagenaar. Marin startte sterk en leidde de wedstrijd, maar kon dat niet vertalen in een overwinning. Haar tegenstandster strandde uiteindelijk ook, waardoor er voor Marin geen herkansing was. Hekkensluiter was Sarah Hagenaar, die de dag daarvoor 16 jaar was. Zij won haar eerste ronde met sterk en tactisch slim karate. De tweede ronde verloor zij helaas, maar haar tegenstandster kwam in de finale en daardoor was er herkansing voor Sarah. Deze wedstrijd wist zij niet te winnen, maar de eerste meetmoment punten in de nieuwe categorie zijn wel een feit.

Foto: Kai Sei karateka Mex en Wissal

 

-advertenties-

-goede doel-