ambassade vd vredeRond het weekeinde van 15-17 september worden in kerken (zondag), moskeeën (vrijdag) en andere plaatsen van samenkomst Vredesduiven als onderscheiding uitgereikt voor personen die zich binnen die gemeenschappen hebben ingezet voor vrede, verbinding, vluchtelingen.

In de Vredesweek worden op verschillende locaties in Zoetermeer activiteiten gehouden om mensen samen te brengen en verhalen te delen. De Vredesweek start komend weekend en wordt zaterdag 23 september afgesloten met de Walk of Peace, waarbij omgekomen vluchtelingen worden herdacht.

 

Verhalen Delen

Zondagmiddag 17 september tussen 16.00 en 17.30 worden onder begeleiding van het VerhalenCollectief Zoetermeer verhalen van hoop en vrede uitgewisseld tussen de verschillende levensbeschouwelijke en culturele gemeenschappen. U bent van harte welkom in De Pelgrim, Eerste Stationsstraat 86.

Manifest Waarde(n)vol Zoetermeer - debat met de Zoetermeerse politiek

Woensdagavond 20 september presenteert het ILOZ het manifest Waarde(n)vol Zoetermeer aan de Zoetermeerse politiek, gericht op de komende raadsverkiezingen. Met enkele prikkelende bijdragen vanuit de zijlijn - in woord en beeld.

 

Walk of Peace - Herdenking omgekomen vluchtelingen

Op zaterdagmiddag 23 september sluit de Vredesweek groots af. Doe mee aan de wandeling in de Vredesweek! Schouder aan schouder vanuit  de verschillende achtergronden die Zoetermeer rijk is. Ieder met zijn eigen beelden, zijn eigen hoop, ieder verschillend, maar samen op weg naar vrede. Met mooie ontmoetingen, en samen ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt. De wandeling wordt afgesloten met een culturele manifestatie rond het Nicolaasplein: Syrië Anders.

Tijdens de wandeling is er een herdenkingsplechtigheid waarbij een monument wordt opgericht voor de velen die de vrede hier niet hebben bereikt, maar op de vlucht zijn omgekomen. Het publiek wordt gevraagd om daarvoor een paar versleten schoenen, die je niet meer gebruikt, mee te willen nemen. Om die symbolisch achter te laten op de gedenkplaats, in ruil voor een hand-made reddingsvest-broche als symbool van hoop – ondanks alles.

Datum: zaterdag 23 september 14.30 – 16.30u

Start Walk of Peace: 14.30u, Tempel Palenstein, hoek Oylaan / Schoolstraat

Herdenking: 15.45u, Openluchttheater tegenover CKC

Syrië Anders: 16.30 – 18.00u, De Kapelaan, Nicolaasplein 2

-advertenties-

-goede doel-