Een wandeling onder de RandstadRail in Meerzicht is alleen voor helden. Dat hoorde Zó Zoetermeer afgelopen zaterdag tijdens Koffie & Zó! in Meerzicht. En de partij laat er geen gras over groeien: ze stelt direct schriftelijke vragen aan het college.

2017 08 02 2Wat is het probleem? “Over het parkeerterrein van het winkelcentrum Meerzicht loopt de RandstadRail. De onderkant van ‘het kunstwerk’ vormt met allerlei richels een prettige verblijfplaats voor vogels,” aldus Zó Zoetermeer. “Daardoor zijn een flink aantal parkeerplaatsen minder geschikt voor prettige parkeren, omdat de geparkeerde auto's onder de uitwerpselen komen te zitten. Ook voor voetgangers is het niet altijd een genoegen om onder de RandstadRail door te lopen.”

Netten

“Bewoners hebben gezien dat op andere stukken van het traject netten zijn opgehangen om te voorkomen dat de vogels - op plaatsen waar ze voor overlast zorgen - op de randen gaan zitten. Een van deze bewoners heeft de moeite genomen om de kwestie aan te kaarten en heeft dit bij de gemeente gemeld. Hij werd verwezen naar de HTM omdat ‘het Kunstwerk van de RandstadRail’ daarbij hoort. Hij belde naar de HTM en werd daar verwezen naar de gemeente.”

Kastje-naar-de-muur-situatie

Zó is niet blij met deze “van-het-kastje-naar-de-muur-situatie” en wil dat het college actie onderneemt. Zó wil van het college weten of zij “het met ons eens is dat het goed is om recht boven de parkeerplaatsen en boven de plaatsen waar voetgangers en fietsers onder ‘het kunstwerk’ door moeten, te zorgen voor een vogelvrije situatie?” Het liefst wil Zó Zoetermeer dat het college afspraken maakt met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en/of de HTM zodat “mensen niet van de een naar de ander en weer terug worden gestuurd zonder dat iemand antwoord geeft op een vraag.”

Foto: Google Maps

 

-advertenties-

-goede doel-