pa vo idcollege2Het ID College betreurt de fraude met het nakijken van de examens voor de MBO4 sales & crm, marketing en communicatie en statistiek. Alle studenten krijgen de mogelijkheid de betreffende examens over te doen.

Volgens woordvoerder Jeroen Bos van het ID College werd de fraude met de tentamens ontdekt bij een routine-controle. Bij de controle viel op dat een aantal studenten die een hertentamen deden bij dezelfde docent allemaal slaagden voor dit hertentamen. Hierop werd besloten om alle examens van de betreffende docent opnieuw na te kijken en de docent te schorsen gedurende het onderzoek.

De controle bracht aan het licht dat 70 studenten te hoge cijfers hadden gekregen voor hun tentamen. Daarnaast hebben er ook leerlingen een te laag cijfer gekregen. De woordvoerder kon nog niet zeggen hoeveel leerlingen er door deze fraude nu hun examen niet gehaald hebben.

Geconfronteerd met de resultaten van het onderzoek heeft de docent zelf ontslag genomen. Alle studenten van de economie opleidingen zijn ingelicht en konden op een informatieavond terecht voor vragen.

 

Herkansing voor iedereen

Het ID College maakt het mogelijk dat iedere student, ongeacht of het cijfer veranderd is of niet, de tentamens over kan doen. Komende week worden er hertentamens gehouden, maar ook na de zomervakantie is er de mogelijkheid om nog te herkansen. Jeroen Bos: “Zo willen we iedereen maximaal tegemoet komen”.

 

Probleem bij pedagogiek

ID College studenten bij de opleiding Pedagogisch medewerker meldden ook problemen met de examens. Zij zouden donderdagmiddag voor 17 uur de uitslag krijgen, maar werden tussen 18 en 19 gebeld met de mededeling dat de uitslag niet gegeven kon worden. Deze studenten, ongeveer 20, hopen vandaag de uitslag te krijgen. Een studente pedagogiek meldde: "Mijn mentor belde me 's avonds dat ze vanwege grondige inspectie  nog geen uitspraken konden doen over de examenuitslag. Nou weet ik nog niet of ik geslaagd ben!"

De problemen bij Pedagogiek staan volgens woordvoerder Jeroen Bos los van de examenfraude bij economie. "Er was een nieuw vak bij deze opleiding waardoor het nakijken wat langer duurde. Maar hier zijn absoluut geen onregelmatigheden geconstateerd. De belofte om te bellen voor een bepaalde tijd had niet gemaakt mogen worden. De studenten worden nu natuurlijk zo snel mogelijk geïnformeerd, maar ik kan niet zeggen wanneer dit precies is".

-advertenties-

-goede doel-