foto EsmeeEsmee is op 31 mei jarig, dan wordt ze 10 jaar. Voor haar kinderfeestje gaat ze echter niet koekhappen of naar de bioscoop, Esmee houdt voor haar verjaardag een autowas-feestje voor het goede doel!

Op het eerste gezicht is ze een normaal meisje van 9 jaar. Ze heet Esmee Davids en zit op trampolinespringen en scouting. Ze  zegt zelf: “Ik ben gelukkig”. Desgevraagd zegt ze dat te zijn omdat ze vriendjes, vriendinnetjes, lieve ouders en een leuke broer heeft. Ze vertelt honderduit over de scouting. Haar enthousiasme is aanstekelijk en ze straalt als ze praat.

Aan de andere kant is Esmee het meisje dat een uit de hand gelopen actie voor War Child houdt op haar verjaardag: ‘Esmee’s Autowasstraat’. Dit evenement wordt gehouden op 31 mei. Ze heeft de actie bedacht samen met haar moeder tijdens een gesprek op de bank over haar aankomende verjaardag. Jmelda Davids, haar moeder, sprak met haar over kinderen in de wereld: “Niet alle kinderen hebben het goed”. Jmelda doet zelf al vrijwilligerswerk voor het KWF. Esmee kwam zelf met het doel War Child gekomen. Ze wilde dit jaar met haar kinderfeestje iets doen voor ‘kinderen die in het leger moeten’. “Ik hoef zelf niks want ik ben gelukkig”, zegt ze, “Ik heb vriendinnen op wie ik altijd kan rekenen, mijn papa en mama zijn lief. Ze verwennen me vaak. Dan gaan we naar de kermis of naar het zwembad”.

Als het gaat over haar ‘grote-mensen-verjaardag’ komt het normale meisje weer boven.  Ze wil graag sieraden maken, een moderne telefoon ‘want ik heb nu een heel oude’, en ze wil graag geld voor gamepacks van de Sims. Maar haar kinderfeestje staat helemaal in het teken van War Child.

War Child zegt  in een reactie dat ze het erg goed vinden dat Esmee actie voert voor War Child. “Wat een fantastisch initiatief! War Child vindt het heel inspirerend om te zien dat kinderen als Esmee in actie komen voor hun leeftijdgenootjes in oorlogsgebieden. Dit jaar wordt het dus wel een heel speciaal feestje: samen met vrienden en vriendinnetjes auto’s wassen voor oorlogskinderen. Een prachtig gebaar! Zet ‘m op”, aldus Peter Schouten, de woordvoerder van War Child. Op 31 mei wordt de autowasstraat geopend door een vrijwilliger van War Child.

Er komen tot nu toe 16 vriendjes en vriendinnetjes helpen. Esmee kent de kinderen van school, van de scouting, trampolinespringen, en van haar oude school.  Enthousiast  vertelt Esmee over de sponsors. Een supermarkt verzorgt het eten voor de kinderverjaardag, een aantal autobedrijven verdubbelen het geld van het autowassen. “Het doel dat ze wilde halen, het streefbedrag, heeft ze al gehaald voordat er ook maar één auto gewassen is door al het geld dat Esmee al heeft opgehaald”, zegt Jmelda.

Moeder is gestopt met het aantal auto’s te tellen dat op het feestje komt om gewassen te worden. Dat zijn er al zoveel dat er eigenlijk te weinig kinderen zijn om ze te wassen.  Er moet aan de andere kant nog veel gebeuren op de dag zelf. Er moet thee en koffie gezet worden, cupcakes worden gebakken. En “doneren mag graag nog”, aldus Jmelda. Op de vraag of er nog dingen zijn die ze wil toevoegen zegt Esmée: “Kom helpen!”. Er komt een bord bij de parkeerplaats aan de Gaardedreef, ter hoogte van de Bananengaarde. Dat heeft Esmée zelf gemaakt. De auto’s worden gewassen tussen 13 uur en 17 uur. Als u deze actie wil helpen, kunt u contact opnemen met Jmelda Davids op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-