Piet MondriaanPiet Mondriaan is de bekendste kunstenaar van de internationale kunstbeweging De Stijl. 2017 is het jubileumjaar van deze kunstbeweging. In een cultuurlezing op donderdag 13 april gaat u, geleid door Gemeentemuseum-docent Hoo Man Chan, op een kleurrijke ontdekkingsreis door het veelzijdige oeuvre en artistieke leven van de Nederlandse kunstenaar.

Het Gemeentemuseum in Den Haag, met haar 's werelds grootste Mondriaan- en De Stijl-collecties, presenteert vanaf voorjaar 2017 voor het eerst en eenmalig al haar driehonderd Mondriaans in één groots retrospectief! De complete verzameling bevat kunstwerken uit alle fases van Mondriaans omvangrijke en baanbrekende oeuvre. Tegelijk vormen ze tezamen een tijdsoverlapping van stijlen en stromingen in de moderne kunst: van groene realistische landschappen via felgekleurde molens tot wereldberoemde abstracte composities met rood-geel-blauwe vlakken.

De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in de Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440. De toegang bedraagt €7,00 voor leden van de Bibliotheek en cursisten van de Volksuniversiteit en €9,00 voor niet-leden/niet-cursisten. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Hoofdbibliotheek (administratiebalie 1e verdieping) of online te reserveren via www.bibliotheek-zoetermeer.nl

 

-advertenties-

-goede doel-