Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag organiseert al 16 jaar de viering van Internationale Vrouwendag in Zoetermeer. Deze feestelijke en informatieve avond is uitsluitend voor vrouwen toegankelijk. Dit jaar staat de avond vol workshops, demonstraties, samenzijn, muziek, zang, dans, multiculturele hapjes in het teken van ‘Vrouwen – Achter gesloten deuren’.

Vaak weten we niet wat er achter gesloten deuren gebeurt. Wat te denken van vrouwen die opgesloten zitten, vrouwen die worden mishandeld, vrouwen die zich moeten prostitueren, vrouwen die als slavin worden gehouden, enzovoort.

 

foto Sharon Doorson 2015 1 2Sharon Doorson als Vip

Dank zij de medewerking van de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818, Floravontuur, Stedelijk College, vrijwilligers en diverse organisaties, instellingen, verenigingen, stichtingen en bedrijven in Zoetermeer is het ook dit jaar weer gelukt om een boeiend programma samen te stellen, met veel informatie en ontspanning, met als hoogtepunt het optreden van Sharon Doorson.

Sharon Doorson timmert al vanaf 2004 aan de weg. In 2011 gaf zij zich op voor het tweede seizoen van The voice of Holland (2011-2012). Elke coach draaide tijdens de Blind Audition voor haar om en ze besloot uiteindelijk Marco Borsato te kiezen als coach. Ze kwam tot in de halve finale van The Voice. In 2015 deed zij mee aan Expeditie Robinson en in 2016 aan De beste zangers van Nederland. Zij won De beste zangers met een door haarzelf geschreven Engelse versie van het lied Samen zijn van Willeke Alberti: Hold me now.

 

United Cheers Cheerleaders

Foto CheerleadersOok zullen de United Cheers Cheerleaders optreden op het evenement. Zij zijn al bijna 17 jaar een begrip in Zoetermeer. Zij zijn voornamelijk bekend geworden door hun maandelijkse optredens bij ADO Den Haag, waar zij alweer 14 jaar lang op het veld te zien zijn. Sinds 2011 houden de United Cheers Cheerleaders zich bezig met wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau. Nederlands Kampioen Cheerleading, bronzen, zilveren én gouden medailles in het buitenland, dat zijn slechts een paar van de prestaties die de United Cheers Cheerleaders achter hun naam hebben staan.

 

Evenement 8 maart Internationale Vrouwendag: Stedelijk College, van Doornenplantsoen 1

Kaartverkoop aan de deur. De toegangskaarten zijn 5 euro en met een Zoetermeerse pas 2,50 euro. Aanvang 19.30 uur. Deuren open om 19.00 uur. Het wordt een avond met diverse optredens, workshops, doe- en informatiemarkt, internationale hapjes, massages, tarotkaarten enz. Voor het totale programma, zie: www.vrouwendagzoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-