170124 foto 1Drie Zoetermeerse inwoners wonnen afgelopen dinsdag 24 januari een lunch voor 2 personen, te besteden in Eetcafé Meerzicht of De Leyens. De prijsvraag was georganiseerd door ZoSamen. ZoSamen is er voor alle mantelzorgers, (zorg)vrijwilligers en voor iedereen die hulp vraagt, geeft of aanbiedt in Zoetermeer.

In samenwerking met radio Midvliet, Zoetermeer Actief en de Postiljon werden vorige week inwoners opgeroepen om een vraag over ZoSamen te beantwoorden. De vraag luidde: Waar is het centrale loket van ZoSamen op dit moment tijdelijk gehuisvest? Tussen 15.30 en 16.30 uur was de mogelijkheid voor Zoetermeerse inwoners om hun antwoord te ‘brengen’ bij de ZoSamen bus op de parkeerplaats van de Markt in Zoetermeer. Een opvallende gele Amerikaanse bus was omgetoverd tot een ZoSamen uitvoering. Om 16.30 uur vond de trekking plaats. Merle Doeve, Bea Meisel en José Bontje waren de gelukkigen!
Alle betrokken medewerkers stapten afgelopen dinsdag gezamenlijk op een schoolbus en toerden door Zoetermeerse wijken. Het doel van deze middag was ontmoeting. Ontmoeting met Zoetermeerse inwoners maar ook ontmoeting met alle ZoSamen medewerkers. Want om Zoetermeerse inwoners goed te kunnen ondersteunen, is een goede samenwerking tussen medewerkers noodzakelijk. Samen zorgen in Zoetermeer begint bij de medewerkers die elkaar op kennis en kunde weten te vinden.
Het uitgangspunt van ZoSamen is: één loket voor de Zoetermeerse inwoner waar hij/zij terecht kan met zijn vragen. Wethouder Vugs over ZoSamen: ‘Ik vind het belangrijk dat inwoners van Zoetermeer ondersteuning krijgen als dat nodig is. Mensen die zelf hulp bieden of juist hulp willen krijgen, kunnen bij ZoSamen terecht. ZoSamen kan helpen om de juiste ondersteuning te krijgen. Inwoners die ZoSamen nog niet kennen, kunnen www.zosamen.nl  bezoeken om te zien wat de mogelijkheden zijn. Ook staan de medewerkers van ZoSamen klaar om vragen over zorg en welzijn te beantwoorden.’


ZoSamen is ontstaan door samenwerking tussen Vip voor vrijwilligers (MOOI) en Palet Welzijn in 2014. Toen stond de ondersteuning aan mantelzorgers en werving en bemiddeling van (zorg)vrijwilligers centraal. Vanaf 2016 heeft MEE Zuid-Holland Noord zich aangesloten en is de ondersteuning aan alle Zoetermeerse inwoners hiermee uitgebreid.
Meer weten: www.zosamen.nl  of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan natuurlijk ook: 0800 0200 401.


Foto: Anas Kattan

-advertenties-

-goede doel-