stedinPlots gingen de lichten uit in het Stadshart door een stroomstoring. Rond 10.15 uur, op 31 augustus, werden vooral de ondernemers en kantoren overvallen door deze storing. Twee uur later werden hulpdiensten gealarmeerd omdat er een sterke gaslucht op het Oostwaarts werd geroken.

Verschillende winkels en horecazaken moesten vanwege de storing hun deuren sluiten. In de Passage gingen er briefjes op de deur met de tekst: 'Tijdelijk gesloten'. Op het Stadhuisplein begonnen de horeca ondernemers zich steeds meer zorgen te maken, naarmate de storing langer duurde. Bij een ijszaak stonden vele bakken vers ijs al 2,5 uur in de uitgeschakelde koeling en vroeg de ondernemer zich af hoe lang hij het ijs nog goed kon houden. Waar zaken hun deuren moesten sluiten, heeft parkeerbeheer de slagbomen in de garage open gezet, zodat iedereen uit kon rijden. 

 

 

Ondertussen kwam ook de brandweer naar het Oostwaarts voor een melding over een gaslucht. De brandweer kwam rond 12.15 uur onderzoeken waar de lucht vandaan kwam. Zij troffen alle maatregelen om bij een eventuele explosie tot actie over te gaan. De gaslucht bleek ontstaan te zijn vanuit een installatie die door de stroomstoring uit was gevallen. De gaslucht vervloog en verdere inzet van de brandweer was niet nodig.

Netbeheerder Stedin heeft ontdekt dat de stroomuitval is veroorzaakt door een uitgevallen transformator. Zij hebben de elektriciteit omgeleid en gaven na 11.30 aan dat er weer stroom was. Pas om 12.40 uur ging de stroom bij de horeca op het Stadhuisplein weer aan en konden verschillende ondernemers melden dat er geen voedsel weggegooid hoefde te worden.

Opvallen was dat er veel handhavers en politie in het centrum aanwezig waren om hulp te verlenen indien dit nodig zou zijn en om de gesloten winkels in de gaten te houden. 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-