Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer is aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Bessie Smithrode van 7 augustus. De politie kwam hem op het spoor omdat hij een playstation stal en deze later op Marktplaats aanbood.

Op woensdag 12 augustus hield de politie de 16-jarige aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Bessie Smithrode in Buytenwegh. Bij deze inbraak werden twee playstations met controllers gestolen. Het slachtoffer van deze diefstal hield de site Marktplaats goed in de gaten en zag dat zijn spelcomputers werden aangeboden. Hij maakte met de verkopers een afspraak. 

Helers

Niet het slachtoffer ging langs om de spelcomputers te kopen, maar de politie. Hierop werden drie mannen aangehouden voor heling. De drie, 19, 32 en 42 jaar, zijn meegenomen voor verhoor en de goederen die zij wilden verkopen werden in beslag genomen. Bij één van deze verdachten zijn meer goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn.

Door camerabeelden tegen de lamp gelopen

De politie heeft de camerabeelden van de inbraak uitgelezen en op basis hiervan konden zij dezelfde dag niet alleen de 16-jarige Zoetermeerder, maar ook een 14-jarige Voorburger aanhouden. De politie doet onderzoek of deze jongens betrokken zijn bij andere inbraken. 

-advertenties-

-goede doel-