scooterdief1Tijdens een surveillance van politie en handhaving bij het Noord Aa, kwamen woensdag 12 augustus twee verdachten op een scooter hard voorbij rijden. De achtervolging werd ingezet, maar de vluchters lieten zich niet zomaar vangen.

In eerste instantie vielen de twee op de scooter op omdat de bestuurder geen helm droeg. Bij het controleren van het kenteken, bleek het te gaan om een gestolen scooter. De politie reed met de auto de scooter achterna. De bestuurder van de scooter reed richting Het Lange Land en nam een pad waar de politie niet met de auto door kon rijden. Direct namen de agenten een andere weg in de hoop de vluchters weer op te pakken. Ook werden meer agenten ingezet om de verdachten te zoeken. Dit had resultaat, bij de Argonautenrede in De Leyens werden de twee weer gezien. 

Wederom werd de achtervolging ingezet en weer nam de bestuurder een pad waar de politie de achtervolging niet verder kon doorzetten.

In de omgeving bleven agenten uitkijken naar de verdachten en niet veel later zagen zij de bestuurder lopen. Bij het zien van de politie zette deze het op een lopen. Aan de achterzijde van de Amundsenrede wist de politie de verdachte aan te houden. 

scooterdief2Agenten en buurtbewoners werken samen

De verdachte werd overgebracht naar het bureau, maar de scooter was nog niet gevonden. Buurtbewoners en politie gingen samen op zoek en uiteindelijk werd het voertuig aan de Columbusrede terug gevonden. De eigenaar kon worden gebeld met goed nieuws.

Bron foto: Politie Zoetermeer

 

-advertenties-

-goede doel-