politieagent op motor 3De A12 in de richting van Utrecht naar Den Haag is donderdagochtend 11 juni helemaal afgesloten vanwege het kermisprotest op het Malieveld in Den Haag. De stoet kermiswagens, onderweg naar het Malieveld, hield al het verkeer tegen, met files die al rond Zoetermeer begonnen tet gevolg.

De kermis exploitanten wilden doorrijden naar het Malieveld, maar de politie stond dit niet toe en wilde de voertuigen begeleiden naar de verzamelplaats bij het Cars Jeans Stadion. Bij afslag Ypenburg kwam de stoet kermiswagens daarop rond 11 uur geheel tot stilstand.

De kermisexploitanten demonstreren op het Malieveld vanwege de corona-maatregelen. Zij zijn het er niet mee eens dat kermissen nog steeds niet mogen worden georganiseerd, terwijl er op tal van andere terreinen regels versoepeld zijn. De exploitanten hadden vooraf

Met behulp van de Mobiele Eenheid werden de exploitanten ervan overtuigd om van de snelweg af te gaan en de afrit Forepark op te rijden. Rond half één verlieten de kermiswagens de A12 en kon het verkeer weer langzaam op gang komen. De demonstranten kunnen met een pendelbus richting Malieveld gaan.

Reactie kermisexploitant

De kermisexploitanten lieten weten dat niet zij, maar de politie de weg blokkeerde. De exploitanten wilden naar het Cars Jeans Stadion, maar mochten de afslag niet nemen van de politie. 

-advertenties-

-goede doel-