tak op busPassagiers van een Zoetermeerse stadsbus kwamen woensdagavond met de schrik vrij toen er plots een grote tak van een boom afbrak en op de bus terecht kwam. Op het moment dat de tak afbrak stopte de bus net om passagiers uit te laten stappen. De tak viel bovenop de bus toen de deuren nog gesloten waren.

 tak op bus3  tak op bus4


tak op bus2Het ongeval gebeurde rond half vijf ter hoogte van de kruising Afrikaweg/Meerzichtlaan. De stadsbus lijn 170 stopte net bij de halte toen de tak afbrak, omdat de deuren van de bus nog gesloten waren werden er geen passagiers geraakt. Iedereen in de bus kwam met de schrik vrij en werd door een vervangende bus verder vervoerd naar zijn bestemming. Volgens de politie hebben de passagiers en buschauffeur veel geluk gehad.

De brandweer probeerde de tak van de bus af te krijgen, maar omdat de tak bovenop de accu’s van de hybridebus lag, was dit te gevaarlijk. De brandweer moest voor eigen veiligheid wachten op de monteurs van het busbedrijf. De brandweer heeft daarna met een hoogwerker de tak bij de boom afgezaagd en geborgen.

Door het incident stond er een grote file op de A12, afrit Zoetermeer centrum en de Afrikaweg richting centrum. De weg werd om 18:25 uur weer geheel vrij gegeven.

Foto's: Facebook Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-