zwembadJe zwemspullen in een tas en dan met vrienden en vriendinnen naar een zwembad. Daar zwemmen, praten en met een balletje overgooien. Daarna met natte haren patat eten. Wie kent dit nu niet? Het vrij zwemmen was een leuke vakantie activiteit. Deze voorjaarsvakantie moeten Zoetermeerders echter uitwijken naar zwembaden elders in de regio.

Deze zomer, na een lastige start was er voor de kinderen wel vrij zwemmen in de zomervakantie. De gemeente geeft aan dat het Zweminstituut sinds 24 augustus 2015 alle zwemactiviteiten in De Veur en De Driesprong overgenomen van de gemeente. Zij richten zich op betaalbare zwemlessen. Alle doelgroepen gaan in de vakantie gewoon door, wat goed is voor de leerlingen, maar minder leuk voor kinderen die hun diploma's al hebben.

Feit blijft dat er geen vrij zwemmen is. De gemeente zegt dat het Zweminstituut de vrijheid heeft om extra activiteiten in de vakantie te organiseren, maar dat dit niet kan in uren naast hun lestijden omdat de zwembaden dan al verhuurd zijn aan andere partijen.

Voor chloorlucht, tikkertje spelen en bommetjes maken bij het vrij zwemmen zijn wij, inwoners van de derde stad in Zuid Holland, dan ook aangewezen op zwembaden bij de buurgemeenten.

 

-advertenties-

-goede doel-