outlet mallWinkeliers in Zoetermeer tonen zich bezorgd over de komst van de geplande Holland Outlet Mall naar Zoetermeer. Winkeliers uit de binnenstad van Roermond, waar een vergelijkbaar outletcenter gevestigd is, stuurden deze week brandbrief naar de gemeente over de grote verkeersproblemen die door de DOC worden veroorzaakt, waardoor bezoek aan de binnenstad wegblijft.

Leden van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer (VPSZ) en Stichting Winkelcentrabelang Zoetermeer (SWZ) maken zich ernstige zorgen over de voorgenomen komst van de Holland Outlet Mall (HOM) in Zoetermeer. Zij geven aan dat de voorstanders van de HOM ten onrechte de vergelijking maken met het ‘succesverhaal’ van het outlet center in Roermond. Bezoekers van dit outlet center zouden dit combineren met een bezoek aan de binnenstad. Het outlet center in Roermond trekt veel buitenlandse (Duitse) bezoekers en is gelegen naast een historische binnenstad, twee factoren die in Zoetermeer niet aan de orde zijn.

Nu de winkeliers in het centrum van Roermond een brandbrief naar de gemeente hebben gestuurd over de verkeersproblemen en tegenvallende bezoekers in het centrum twijfelen de Zoetermeerse winkeliers aan dit ‘succesverhaal’.

Toename leegstand verwacht

Een ander punt uit de onderzoeken betreft de positionering van de HOM in Zoetermeer. Volgens de gemeente zouden vooral winkels uit het midden/hoog segment zich in de HOM vestigen. Hier zijn geen garanties voor te geven. De praktijk in andere outlet centers laat juist zien dat ongeveer dezelfde spullen in de outlets worden verkocht als in de reguliere winkels. Winkeliers vrezen dat hierdoor de leegstand in het Stadshart toeneemt.

-advertenties-

-goede doel-