DSC 1543Unicef, de gemeente Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer en het Stadshart hebben de handen ineengeslagen. Dat heeft er in geresulteerd dat er een kinderschaatsbaan aangelegd kon worden midden in het Stadshart en winkelcentrum van Zoetermeer.

DSC 1599 DSC 1593

Vrijdagavond 20 november om 19.00 uur was er een feestelijke opening t.b.v. het ontsteken van de jaarlijkse kerstverlichting in Zoetermeer met zangeres/entertainer Rosanne de With. De opening vond plaats in het winkelcentrum SPAZIO in het Stadshart. Even voor 19.30 uur werd de winnares bekend gemaakt met de mooiste wens voor de wintermaand 2015, waarna het aftellen begon. Om 19.30 uur exact werd de kerstverlichting ontstoken, waarna de uitreiking plaats vond aan winnares Melanie, een shoptegoed van 250 euro bij Primark. Aansluitend volgde er een korte wandeling door het centrum richting het Stadhuisplein langs de verschillende licht-elementen.

DSC 1609 DSC 1635

Om even na 20.00 uur volgde de feestelijke opening van de UNICEF kinderschaatsbaan Zoetermeer door de wethouders Mariëtte van Leeuwen en Robin Paalvast samen met Jan Bauke Wijbrandi, directeur UNICEF Nederland. Hierna kon er meteen geschaatst worden, de wethouders met hun kinderen gingen voorop! De ijsbaan is geopend tot en met 21 februari 2016 voor schaatsertjes van 3 t/m 12 jaar. De entree bedraagt 2 euro 50, waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan UNICEF.

Unicef is een organisatie binnen de Verenigde Naties die opkomt voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld. Unicef Zoetermeer is initiator van deze ijsbaan en zal de komende weken de schaatsers ontvangen en begeleiden met hun vrijwilligers. Mede dankzij de grote opkomst van deze vrijwilligers kon dit initiatief gelanceerd worden als een groot succes.

DSC 1648 DSC 1658

Ruud Lassche, Coördinator van het Evenemententeam van Unicef Zoetermeer: “het is een mooie gedachte dat de jongste bezoekers van het Stadshart, door zelf van de ijsbaan te genieten, er al schaatsend voor zorgen dat hun leeftijdgenootjes elders een betere toekomst krijgen.”

Voor meer foto's kunt u terecht op de facebookpagina ‘Mediafoto’s Zoetermeer’.

Foto’s en tekst: Mediafoto’s Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-