SintMolen 4 SintMolen 3

Vele kleine Zoetermeerdertjes werden vanochtend met kriebels in hun buik wakker. 14 november, de dag dat Sinterklaas de stad in komt rijden. Voor het eerst kwamen de Sint en zijn Pieten aan bij molen De Hoop. Een historische gebeurtenis want normaal gesproken werd zijn aankomst gevierd in het Stadshart. Dit jaar is er echter gekozen om de kindervriend het hele Zoetermeerse centrum te laten bezoeken. Van de molen, door de Dorpsstraat naar het ontvangst door de burgemeester op de Frankrijklaan in het Stadshart.

SintMolen 10 SintMolen 7 SintMolen 1

Rondom de molen verzamelde zich steeds meer kinderen en stonden er al gauw vele honderden kinderen om 10.15 klaar om naar de Sint te zwaaien. Iedereen keek vol verwachting naar de grote groene deur van onze molen. Dan plots klinkt er: 'Hallo Sinterklaas' uit de kelen van de kinderen. Op de stelling, zeg maar het balkon van de molen staan de Sint en zijn hoofdpiet te zwaaien.

Niet veel later gaat dan toch echt de grote deur open en komt de man met de mijter naar buiten. De Sint had lopen langs al deze kinderen erg leuk gevonden, maar de afstand van de molen naar het Stadshart is daarvoor te groot. Daarom stapte de Goedheiligman in de grote rode Sintmobiel en maakte een 'Grand tour' door de Dorpsstraat met eindbestemming Frankrijklaan.

! Binnenkort veel meer foto's en een filmverslag om deze site en op Zoetermeer Actief TV

Wil je weten waar de Sint allemaal te zien is in Zoetermeer? Zie dan onze Sinterklaasagenda.

SintMolen 6 SintMolen 5 SintMolen 9

-advertenties-

-goede doel-