20180329 124572Alle eerste- en tweedeklassers van het ONC Clauslaan hebben donderdag mee gedaan aan het grote Futsal Fissa feest in de sporthal aan het Willem Alexander plantsoen. Wereldkampioenen groundmoves en freestylers Nasser el Jackson, Tom Vegter en Jeand Doest verzorgden tijdens dit feest een optreden.

De Freestyle talenten verzorgden een demo voor de leerlingen die enthousiast stonden te kijken. Enkele leerlingen mochten proberen bij een van de freestylers een panna te maken, maar dit bleek nog helemaal niet mee te vallen! Freestyler Jeand Doest is oud-leerling van het ONC en komt graag op school terug om te laten zien hoe hij zijn droom vorm geeft. De competitie werd gecombineerd met een black light party met dj.

20180329 124577  20180329 124581 

Futsal Fissa is een landelijk project vanuit de KNVB. Futsal Fissa combineert competitie met vakoverstijgend onderwijs. De leerlingen hebben dan ook niet alleen gevoetbald, maar zijn de hele week op school met het thema bezig geweest. Bijvoorbeeld door het pimpen van T-shirts bij kunst en cultuur, het maken van wedstrijdschema’s bij wiskunde, discussiëren over respect bij Mens en Maatschappij, vloggen bij de talen en natuurlijk het trainen van voetbalskills bij lichamelijke opvoeding.
Naast zaalvoetbal spelen tien challenges een cruciale rol. De klas die de tien challenges en de zaalvoetbalcompetitie het best of het meest origineel tot een einde brengt, strijdt met andere klassen uit Nederland mee voor mooie prijzen.

-advertenties-

-goede doel-