30742732 2373491352676668 9004409587582894080 nDe gemeente Zoetermeer houdt dit jaar 3 miljoen euro over. Wij vroegen onze lezers waar de gemeente dat geld het beste aan kan uitgeven. Dat Zoetermeerders creatief zijn en nog veel te wensen hebben,  blijkt uit de 271 zeer gevarieerde reacties op Facebook. Bijna 11.500 lezers bekeken de vraag.

Onder anderen Albert wil minder gemeentebelasting: “Zo kunnen we er met zijn allen van profiteren.” Anderen die hem bijvallen vinden dit de eerlijkste oplossing, want iedereen heeft meebetaald aan de gemeentebelasting.

Subtropisch zwemparadijs

Veel lezers noemen weer een zwembad. Astrid wil het liefst een subtropisch zwemparadijs “of een beetje een normaal buitenbad.” Ook Jolanda en Kirsten willen een subtropisch zwembad. Cynthia wil dat er geld gepompt wordt in de jeugdzorg en de ouderenzorg: “Zij hebben het hard nodig.” Pauline denkt aan een andere groep, namelijk de mensen in de bijstand. Die zouden dan een keer op vakantie kunnen. Meer lezers omarmen dit idee. David wil graag een kinderpretpark. Hij vindt dat er in Zoetermeer te weinig te doen is voor de kinderen. Eliene heeft een heel ander bestemming voor het geld: ‘de puinbende op de Van Stolberglaan afmaken. ‘ Zij heeft geconstateerd dat de freesvakken al ruim een half jaar op de weg en de rotonde zitten. Mandy onderschrijft dat. Ian wil dat er wat gedaan wordt aan de parkeerproblemen in zijn straat. Welke straat staat er helaas niet bij. Ook wil hij dat ‘die domme laadpaal’ die twee parkeerplekken bezet houdt, wordt weggehaald. Tim wil meer viswater en onderhoud aan de sloot- en waterkanten. Marijke wenst laagdrempelige wijkposten, waar de burgers terecht kunnen met hun vragen.

Cultuur en duurzaamheid

Tim wil een eigen theater voor Greg en Baud. Ook Angelique wil het geld investeren in de kunst, en wel in oefenruimtes voor theaterverenigingen. Sommige lezers dragen duurzaamheid een warm hart toe. Remco bijvoorbeeld ziet graag een subsidie op zonnepanelen, terwijl Michel het geld wil investeren in elektrische brommers.

Michel wil een school voor voortgezet speciaal onderwijs zodat kinderen met bijvoorbeeld autisme niet meer naar Leiderdorp of Scheveningen hoeven te reizen. Ook Sanne denkt aan de kinderen: zij wil meer speelveldjes. Frank vindt dat de gemeente met het geld het beste eventuele schulden kan afbetalen. Een stuk of vier lezers zien vooral zichzelf als de ideale bestemming: zo is er iemand die graag een mountainbike heeft.

De volgende lezersvraag wordt zaterdag weer op onze facebookpagina gepubliceerd. 

-advertenties-

-goede doel-